Christopher William Davidsen Årets kokk5

Dette er Norges neste Bocuse d’Or-deltaker

Christopher William Davidsen (32) er Norges deltaker i Bocuse d’Or Europe i Ungarn i mai neste år og i hovedkonkurransen Bocuse d’Or i Lyon i januar 2017. I dag vant nemlig Stavanger-gutten, som er bosatt i Trondheim, Årets Kokk 2015 i Mathallen i Oslo.

Publisert

En jublende glad Christopher William Davidsen. (Foto: Morten Holt)

Årets Kokk har pågått hele dagen – med blant andre HKH Kronprins Haakon til stede.

Seks meget gode kandidater har kjempet om den gjeve tittelen – og den enda gjevere æren; å få representere Norge i Bocuse d’Or i 2016 og 2017.

Davidsen er tittelforsvarer i og med at Ørjan Johannessen vant Bocuse d’Or for Norge i Lyon i januar i år.

Tre seire til teamet

Coach Karl Erik Pallesen, commis Håvard Werkland og kokk Christopher W. Davidsen kunne slippe jubelen løs i Mathallen. (Foto: Morten Holt)

Teamet til Christopher William Davidsen (CWD) jublet hemningsløst i Mathallen da resultatet ble klart, og Norges nyeste Bocuse d’Or-deltaker klarte ikke å holde vinnertårene tilbake.

– Det har vært en meget lang og kronglete ferd til dit jeg kom i dag, og jeg vilk takke alle som har hjulpet meg gjennom de siste 10 årene. Det var da livet mitt ble snudd til noe positivt, sier 32-åringen, som rett etter at han ble utropt til vinneren hoppet dansende bort til datteren og kona og ga dem en real seiersklem.

Les også: Davidsen vant Årets kokk med 40 poengs margin

Alle leverte sykt bra presentasjoner, mente Davidsen

"

Christopher Davidsens kjøttfat bæres frem av Jørn Lie og Tommy Raanti. Eyvind Hellstrøm, Franck Putelat og Bent Stiansen følger nøye med. (Foto: Heidi Fjelland)

Foruten Davidsen, besto teamet av coach Karl Erik Pallesen og commis Håvard C. Werkland. Med kåringen av Werkland som den beste commisen i konkurransen, samt at de vant Ganefryd-konkurransen, ble det tre seirer til Davidsen & Co i dag.

– Da jeg var ferdig i dag, var jeg svært fornøyd med det jeg hadde prestert, og hadde virkelig troen på en topp-plassering. Men jeg ble litt mer nyansert da jeg så presentasjonene til de fem andre Det vare sykt bra av alle sammen. Dermed var det smaken som ble helt avgjørende, og jeg tror jeg traff der. Jeg følte at gjennom hele konkurransen hadde jeg tid til å smake og sjekke, og det satt! sier en svært fornøyd årets kokk 2015.

Se bilder av vinnerrettene her

Sølv og bronse til Bodø-kameratene

"

Pallen i Årets kokk 2015: Fra venstre sølvvinner Christian André Pettersen, gullvinner Christopher William Davidsen og bronsevinner Øyvind Bøe Dalelv. (Foto: Morten Holt)

Sølvet gikk til Christian André Pettersen, mens Øyvind Bøe Dalelv endte på bronseplass. De tre andre deltakerne endte på fjerdeplass i konkurransen.

Både Pettersen og Bøe Dalelv, som vi skrev om tidligere i dag, var sikre i sin sak etter at de ikke vant:

– Da er det bare å begynne på nytt igjen.

For begge nordlendingene er drømmen Bocuse d’Or, og det er kanskje også slik som Andreas Myhrvold uttalte tidligere i dag: – Når en vinner utropes i kveld, er jeg temmelig sikker på at alle de fem andre vil prøve en gang til. Så fokusert på å nå Bocuse d’Or er nemlig alle disse svært gode kokkene.

Bøe Dalelv vant for øvrig prisen for den retten med best identitet.

Les også: Barndomskameratene klare til dyst (publisert tidligere i dag)

Les også: Rigget og klart for Årets kokk 2015 (publisert i går kveld)

Werkland – selvskreven commis også i Bocuse d’Or

"

Håvard Christian Werkland, her til venstre for Christopher W. Davidsen, er selvskreven som commis både i Ungarn neste år og i Lyon i 2017. (Foto: Morten Holt)

Som nevnt ble Davidsens viktige medhjelper i kjøkkenet, Håvard Christian Werkland (Scandic Nidelven) kåret til beste commis under Årets kokk 2015, og vinner Davidsen uttaler følgende:

– Han er selvskreven som commis for meg i Bocuse d’Or – både i Ungarn i 2016 og 2017. Han har vært med meg lenge nå, og betyr mye for det endelige resultatet. Det er også topp at han holder aldersgrensen i begge konkurransene (commisen må være under 23 år, red. anm).

Ønsker seg coach med Bocuse d'Or-erfaring

Christopher W. Davidsen i boksen - rett før han skulle i aksjon i dag. (Foto: Morten Holt)

Når det gjelder coach-spørsmålet, er ikke det avgjort.

– Karl Erik Pallesen, som var coach i dag, har ikke tid frem mot de to store Bocuse d'Or-konkurransene. Jeg har en ønsket coach i kikkerten - med Bocuse d'Or-erfaring, men har ikke spurt ennå. Jeg håper jeg får et positivt svar! sier Davidsen.

Du kan lese mer om Christopher W. Davidsen bakgrunn i en tidligere publisert sak her

Særdeles jevnt i konkurransen

"

Christopher W. Davidsen og commis Håvard C. Werkland hadde støtte på tribunen gjennom hele konkurransedagen. (Foto: Morten Holt)

Den endelige poengstillingen skal først være klar for pressen i morgen onsdag, men etter det Horeca/Horecanytt.no erfarer var det særdeles jevnt mellom kandidatene i Årets kokk 2015, og juryen brukte da også noe lengre tid enn planlagt for å kåre den endelige vinneren.

Saken fortsetter under bildet

En jublende glad Christopher William Davidsen. (Foto: Morten Holt)

Dette var de seks kokkene som deltok i dagens konkurranse: Adrian Løvold fra Storfosna Gods i Trondheim, Christopher W. Davidsen fra Restaurant Søstrene Karlsen i Trondheim, Øyvind Bøe Dalelv fra Statholdergaarden i Oslo Jan-Erik Hauge fra Tango Bar & Kjøkken i Stavanger, Christian André Pettersen fra Spiseriet i Stavanger og Adam Schive Bjerck fra BARE Restaurant i Bergen.

Juryen

Norges to første medaljevinnere i Bocuse d'Or, Bent Stiansen (til venstre, gull i 1993) og Lars Erik Underthun (sølv i 1991), var begge jurymedlemmer i dag, og blir her intervjuet av konferansier Lise Finckenhagen. (Foto: Morten Holt)

Juryen, som kåret Årets Kokk 2015, består av noen av Norges fremste og mest folkekjære mesterkokker i tillegg til en fransk, en amerikansk og ett dansk jurymedlem: Eyvind Hellstrøm, Lars Erik Underthun, Bent Stiansen, Charles Tjessem, Tom Victor Gausdal, Sven Erik Renaa, Geir Skeie, Gunnar Hvarnes, Ørjan Johannessen, Even Ramsvik, Rasmus Kofoed (Danmark), Phillip Tessier (USA, sølv bak Ørjan Johannessen i Bocuse d’Or 2015) og Franck Putelat (Frankrike, coach for Frankrikes deltaker i Bocuse d’Or i 2016 og 2017).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt). Det er blitt lagt ut massevis av bilder fra konkurransen på vår Instagram-konto i dag.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS