Ørjan Johannessen Fisk

Johannessen i boks 4 i Lyon

Ørjan Johannessen skal konkurrere i boks nummer 4 andre dag, nærmere bestemt onsdag 28. januar, i Bocuse d’Or i Lyon neste år. Noen måneder før konkurransen uttaler han at han definitivt ikke vil ha prisen for «Beste fiskerett», trøstepremien han fikk da han endte utenfor premiepallen i Lyon for snart to år siden. Nå skal det bli edelt metall!

Publisert

Ørjan Johannessen skal konkurrere i boks 4 andre dag i Bocuse d'Or 2015 i Lyon. Her er han i aksjon i Bocuse d'Or Europe i Stockholm tidligere i år. Der ble det bronseplass. (Foto: Morten Holt)

Norge tok bronse i Bocuse d’Or Europe i Stockholm i mai i år, og er Ørjan Johannessen naturlig nok en av favorittene denne gangen også, som han var i Lyon i 2013, men som da endte med plass utenfor pallen.

Les også: Slik gikk det i Bocuse d'Or Europe 2014 i Stockholm

– Denne gangen vil jegikke vinne prisen for «Beste fiskerett», slik jeg gjorde forrige gang i Lyon. Nå er det edelt metall som gjelder. Dette er min siste runde som konkurransekokk, og jeg og mitt team vil gi alt frem mot konkurransedagen, sier han til Bocusedornorge.no.

Trener på flyplassen

"

Ørjan Johannessen med bronsestatuetten i Stockholm tidligere i år. (Foto: Morten Holt)

Team Ørjan har nå satt opp en tro kopi av konkurransekjøkkenet i Lyon i en flyhangar på Torp Lufthavn Sandefjord.

– Vi er nå klare for å starte med idé- og planleggingsfasen og sette en strategi som skal bringe oss høyt på pallen, sier Ørjan Johannessen, som også denne gangen har Odd Ivar Solvold som coach og Jimmy Øyen som commis.

– Vi er godt forberedt, og Bocuse d’Or Europe i Stockholm var en fin oppkjøring mot vår viktigste konkurranse, sier Odd Ivar Solvold til Bocuse d’Or Norge.

Les også på Bocusedornorge.no: Team Ørjan er i gang

Oppsettet for Bocuse d’Or 2015 i Lyon

Som nevnt skal Ørjan Johannessen i aksjon som fjerdemann andre dag i Lyon i januar. To av de andre heteste favorittene, Danmark og Sverige, skal også konkurrere andre dag, henholdsvis i boks sju og åtte. Også Japan, som tok medalje i 2013, skal i aksjon andre dag.

12 deltakere skal i aksjon tirsdag 27. januar, 12 nye onsdag 28. januar. Hjemmefavoritten Frankrike, som havnet utenfor pallen i Stockholm, «starter» som nummer fem den første dagen.

Slik skal lagene konkurrere i Lyon

Tirsdag 27. januar 2015

1) Chile

2) Australia

3) Island

4) Storbritannia

5) Frankrike

6) Guatemala

7) Argentina

8) Spania

9) USA

10) Estland

11) Sveits

12) Marokko

Onsdag 28. januar 2015

1) Tyskland

2) Finland

3) Malaysia

4) Norge (Ørjan Johannessen)

5) Canada

6) Japan

7) Danmark

8) Sverige

9) Singapore

10) Ungarn

11) Nederland

12) Sør-Korea

Lik og følg gjerne også Horeca på Facebook

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS