Alexander Sjøgren Sverige 3

Sveriges og Frankrikes Bocuse-deltakere er klare

Tirsdag 13. oktober skal vi kåre vår nye Bocuse d’Or-kokk. De siste ukene har flere av våre hardeste konkurrenter valgt ut sine deltakere, deriblant vårt naboland – der Alexander Sjögren blir Sveriges deltaker. Han er klar for å ta svenskenes andre gull i Lyon.

Publisert

Dette er svenskenes nye Bocuse d'Or-deltaker, Alexander Sjögren.

De siste ukene og månedene er nye Bocuse d’Or-deltakere blitt klare – fra forskjellige land, deriblant to av Norges hardeste konkurrenter, Frankrike og Sverige.

Vant svenskenes uttak

Alexander Sjögren jubler etter at det ble klart at han blir svenskenes nye Bocuse d'Or-deltaker.

Alexander Sjögren fra Vendel Restauranger blir svenskenes deltaker etter at han vant den svenske finalen i september. Hans commis var Hampus Risberg.

Sjögren blir dermed Tommy Myllymäkis etterfølger i konkurransen. Myllymäki vant gull i Bocuse d’Or Europe på hjemmebane i 2014, mens han sikret bronsen i hovedkonkurransen, Bocuse d’Or i Lyon i januar 2015.

– Skal vinne svenskenes andre gull

Alexander Sjögren.

Alexander Sjögren är bosatt i Lund i Skåne, og har de siste ni årene arbeidet som kjøkkensjef hos Anders Vendel i Vendel Restauranger. Men den kommende tiden har han fullt fokus på Bocuse d’Or.

Jeg skal ha fullt søkelys på konkurransen, og skal gi alt jeg kan for at Sverige vinner sitt første gull i hovedkonkurransen av Bocuse d’Or på 20 år, sier Sjögren.

Sist gang – og eneste gangen Sverige har vunnet i Lyon, var i 1997 – med Mathias Dahlgren.

Han startet sin karriere med å snu hamburgere i puben «Kråkan» i fødebyen Oscarshamn, men ble etter hvert kjøkken sjef hos Vendel. Fra før har han to bronseplasser i Årets kock i Sverige samt han han også kjempet om å bli Sveriges Bocuse d’Or-deltaker i 2013 – da Tommy Myllymäki vant.

Kjente jurynavn

Den svenske finalen fant sted i Restaurangakademin sine lokaler i slutten av september.

Juryen i den svenske finalen besto av velkjente kokkenavn som Henrik Norström, Tommy Myllymäki, Björn Franzén, Jonas Lundgren, Jonas Dahlbom, Stefan Karlsson, Pekka Tereävä, Per Lunding, Peter Jelksäter og Fredrik Eriksson.

De andre finalistene i den svenske finalen var Gustav Trägårdh, Adam Dahlberg og Andreas Edlund.

Franskmennene ute etter revansje

Laurent Lemal vant Frankrikes Bocuse d'Or-uttak. Her sammen med commis Lea Fageol og Regis Marcon (til venstre), som vant Bocuse d'Or i 1995.

Etter flere år med skuffende resultater, eller for å si det sånn, ikke godkjente resultater for matnasjonen Frankrike, ble det gull i 2013 (Thibaut Ruggeri).

Men i 2015 havnet igjen den store gourmetnasjonen utenfor pallen. Det ønsker nok franskmennene å revansjere i Bocuse d'Or Europe i Ungarn i 2016 og spesielt i i Lyon 2017.

Lauren Lemal ogg commis Lea Fageol intervjues av fransk presse etter seieren i den franske finalen.

Det er det opp til Laurent Lemal å gjøre noe med. Han vant den franske finalen i slutten av september, assistert av sin kvinnelige commis Lea Fageol.

Lemal får dermed det ærefulle – og fremfor alt tunge oppdraget – å representere vertslandet i 2017.

Russisk vinner

Tidligere i sommer vant Arthur Ovchinnikow, som til daglig arbeider på restaurant Enzo i Tallinn i Estland, uttaket i Russland.

Han skal representere Russland i Bocuse d’Or Europe i Ungarn i mai neste år – og hvis han blir blant de 12 beste der, i Bocuse d’Or i Lyon i 2017. Den russiske vinneren ble assistert av commis Artjom Skvortsov og coach Dmitri Haljukov, sistnevnte tidligere deltaker for Russland i Bocuse d’Or.

Les hele medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene her (Horecanytt.no)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS