Ørjan Johannessen Jubel Bocuse Foto Impuls

Vil du bli Norges neste Bocuse d’Or-kokk?

Vil du ta over etter Ørjan Johannessen, og bli Norges neste Bocuse d'Or-kokk? Bocuse d’Or Norge søker kandidater til konkurransen Årets Kokk, der seks av landets beste kokker skal kjempe om seieren. Vinneren av konkurransen, som arrangeres sent i høst, blir Norges neste representant i den anerkjente kokkekonkurransen, og får delta i Bocuse d’Or Europe i Budapest i Ungarn i 2016 og i hovedkonkurransen i Lyon i 2017.

Publisert

Vil du ta over etter Ørjan Johannessen, og bli Norges neste Bocuse d'Or-kokk. Da må du melde deg på Årets Kokk. De seks finalistene plukkes ut allerede i mars.

Bocuse d’Or Norge hviler ikke på laurbærene etter seieren i Lyon i forrige uke.

På Bocuse d’Or Norges hjemmeside søker nå kandidater til konkurransen Årets Kokk, der vinneren får representere Norge.

Kandidatene må være norske statsborgere, ha bestått fagbrev som kokk og være i ett arbeidsforhold ved et hotell- eller restaurantkjøkken.

Ønsker kvinnelige søkere

Daglig leder for Bocuse d'Or Norge, Arne Sørvig (til høyre) sammen med coach Odd Ivar Solvold og Norges ferske Bocuse d'Or-vinner Ørjan Johannessen. (Foto: Morten Holt)

Siden Arne Brimi deltok for Norge i 1987 har ingen norske kvinne deltatt i Bocuse d’Or. Flere prøvde seg i finalen av Årets Kokk for noen år tilbake (Kari Innerå m.fl), men nådde ikke til topps. Nå gjør Bocuse d’Or Norge et nytt fremstøt for å få kvinnene til konkurransen

I Bocuse d’Or har det gjennom tidene bare blitt en eneste medalje til en kvinne, men den var sågar av det edleste slaget. Lea Linster fra Lusembourg tok gull iLyon i 1989.

Bent Stiansen var Norges første gullmedaljevinner i Bocuse d'Or i 1993. (Foto: Morten Holt)

– Vi ønsker at kvinnelige kokker også søker. Kanskje finnes det en norsk kvinnelig kokk der ute som kan endre på den situasjonen og sørge for at Norge for første gang vil stille med en kvinne i Bocuse d’Or-finalen, sier daglig leder for Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvig.

Blanke ark og nye muligheter

– Vi gleder oss til å starte arbeidet med å velge ut kandidatene som skal konkurrere i Årets kokk 2015. Det blir blanke ark og nye muligheter, og vi vet det er mange dyktige kokker der ute i det ganske land som har lyst til å være med på prosessen vi kallerVeien til Årets Kokk, sier Bent Stiansen, Bocuse d’Or 1993 og leder av Bocuse d’Or Norge Akademiet til Bocusedornorge.no.

Skrei og fenalår

"

Gunnar Hvarnes har to medaljer fra Bocuse d'Or. (Foto: Morten Holt)

Søkerne skal beskrive seg selv, sine faglige ambisjoner som kokk og som kandidat til Årets kokk, samt å sende inn to oppskrifter:

En av en varmrett som beskriver hans eller hennes matfilosofi basert på Fersk Skrei som hovedrett og en oppskrift på en god ganefryd med Fenalår fra Norge som råvare.

– Gjennom oppskrifter og egne beskrivelser vil vi få en god ide om søkerne. Hvem som blir kandidatene, avgjøres av Akademiet. Akademiet består av alle de 12 Bocuse-kokker som har konkurrert i Lyon siden Arne Brimis start i 1987, og besitter til sammen tung kompetanse, vurderingsevne, bransjeinnsikt og -nettverk, sier Bocuse-kokk og Akademi-medlem Gunnar Hvarnes til Bocusedornorge.no.

Hvarnes har selv har en bronse fra Bocuse d’Or i 2011 og sølv fra Bocuse d’Or Europe i Geneve i 2010.

De seks finalistene blir klare allerede i mars

Søknadsfrisk er 27. februar, og de skal sendes til daglig leder Arne Sørvig på arne@bocusedornorge.no. 9. mars har Akademiet årsmøte, og beslutningen om de seks kandidatene formidles senest 10. mars.

«Veien til Årets kokk»

«Veien til Årets kokk» er et utviklingsprosjekt med flere milepæler vi ønsker at våre kandidater skal være gjennom.

Det blir gjennomført to til tre treningsleire der alle kandidater får lik tilgang på Akademiets medlemmer, samt andre nasjonale og internasjonale ressurspersoner som bidrar til å øke kandidatenes forståelse for det å konkurrere i kokkekunst.

Både håndverk, psyke og karakter er betydningsfullt, og «Veien til Årets kokk» skal bistå samtlige kandidater i kandidatgruppen til å bli enda sterkere konkurrenter.

Årets kokk 2015 arrangeres senhøsten 2015. Vinneren av Årets kokk går videre inn i utviklingsløpet som kalles «Veien til Lyon».

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS