Årets båtkommune 2021. (Foto: Morten Holt)

Kåret til «Årets båtkommune»

Bodø kommune er kåret til «Årets båtkommune 2021» for sitt arbeid med tilrettelegging av fritidsbåtlivet i kommunen.

Generalsekretær i Kongelig Norsk Båtforbund, Stig Hvide Smith. (Foto: Kongelig Norsk Båtforbund)

– Vi har jobbet aktivt for å få båtlivet på dagsorden både sentralt og i ulike kystkommuner, for at det skal legges til rette for maritimt fritidsbåtliv. Som et ledd i dette arbeidet stiftet vi prisen «Årets båtkommune» for fem år siden sammen med Båtens Verden. Vi ønsker å hedre kystkommuner som gjør en ekstra innsats i tilrettelegging for båtfolket, forteller generalsekretær i Kongelig Norsk Båtforbund, Stig Hvide Smith.

– Det er mange kommuner som har gjort et godt arbeid også i år, og vi ser at det er en trend at kommuner ser på fritidsbåtliv som rekreasjon og folkehelse, og noe som skaper aktivitet og gjør kommunen attraktiv for turister og innbyggere, forteller Hvide Smith.

I juryen sitter representanter fra KNBF, Telenor Kystradio, Norboat, Kystverket og Båtens Verden.

Juryens begrunnelse

I juryens begrunnelse står følgende:

«I Bodø tilrettelegger kommunen bevisst for fritidsbåtlivet og for fritidsbåtturisme. Blant annet har gjestende båter blitt prioritert ved å plassere gjestehavnen midt i sentrum, og dermed gitt dem nærhet til alle nødvendige fasiliteter og aktiviteter, herunder et moderne servicebygg. Bodø havn stiller opp med en serviceinnstilt stab som har kundene i fokus og som er tilgjengelig 24 timer i døgnet. De siste årene har havna økt kapasiteten sin ved å tilby 320 nye båtplasser. Det er også lagt til rette slik at man ved økte ventelister har mulighet til å utvide antall båtplasser. Gode bunkring- og landstrømanlegg har også vært et prioriteringsområde. De siste årene har det også blitt økt søkelys på digitalisering - herunder effektivisering av enkle servicetjenester som betaling for plass og strøm og brukervennlighet. På lik linje har Bodø havn vært flink til å møte brukernes behov ved å tilrettelegge for langtidsleie og overvintring på gjestehavnen. Dette har vist seg å være veldig populært, og Bodø havn har nå blitt en veletablert vinter- opplagshavn som er fullbooket hvert år».

Deles ut 12. mai

Prisen «Årets båtkommune 2021» skal deles ut av generalsekretær Stig Hvide Smith og finansleder Birger Schjølberg i KNBF ved Bodø Rådhus onsdag 12. mai klokka 12.

Vinnere av «Årets båtkommune»

Vinnere av «Årets båtkommune» i Norge.

2017: Kristiansand kommune

2018: Arendal kommune

2019: Midsund kommune

2020: Ikke kåret

2021: Bodø kommune

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS