Slik blir hotellet på Brennemoen, mellom Askim og Mysen, når det står ferdig neste år. (Illustrasjon: Lorentz Kielland Arkitekter)

Nytt hotell på gang i Indre Østfold

Mandag denne uka startet Norlandia Hotel Group byggingen av et helt nytt hotell på Brennemoen i Eidsberg kommune i Indre Østfold.

Publisert
Hotellet i Indre Østfold får 99 rom, og skal være i full drift i august 2018. (Illustrasjon: Lorentz Kielland Arkitekter)

Totalentreprenør NCC har begynt med utgravingen av tomta i Eidsberg kommune, som ligger like ved E18 og Morenen kjøpesenter, og midtveis mellom Askim og Mysen.

Med en kostnadsramme på 105 millioner kroner, er dette et av de mest omfattende hotellprosjektene i Østfold noensinne.

Det første spadetaket ble tatt mandag 6. mars. Om 16 måneder skal hotellet i Eidsberg kommune være klar for å ta imot de første gjestene. (Foto: Cato W. Gustavson)

Skal være i drift i august neste år

Byggeperioden er beregnet til 16 måneder og hotellet vil stå ferdig på forsommeren 2018.

Det forventes at hotellet vil være i full drift fra midten av august samme år.

Byggingen av hotellet på Brennemoen er i gang. Her administrerende direktør i Norlandia Hotel Group, Morten A. Kahrs (til venstre) sammen med ordfører i Eidsberg kommune, Erik Unaas. (Foto: Cato W. Gustavson)

Hotellet vil få 99 dobbeltrom, en stor konferanseavdeling, restaurant, bar og trimrom.

Jobbet frem over flere år

Norlandia Hotel Group har i flere år jobbet sammen med søsterselskapet Brennemoen Eiendom AS for å realisere et fullservice-konferansehotell i Indre Østfold, og endelig er spaden stukket i jorda.

– I løpet av få år vil det være firefelts motorvei hele veien fra Indre Østfold til Oslo og det forventes derfor at den veksten som regionen nå opplever vil fortsette. Dette kombinert med at det for øyeblikket er svært liten hotellkapasitet i regionen gjør at Norlandia Hotel Group føler seg trygge på at hotellet vil bli en suksess. Flere aktuelle hotellbrands ligger allerede til vurdering, sier administrerende direktør i Norlandia Hotel Group, Morten A. Kahrs.

Flere aktuelle hotellbrands ligger allerede til vurdering.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS