Sølvmedaljevinner i Bocuse d'Or 2017, Christopher W. Davidsen, styrer det moderne kjøkkenet i Speilsalen på Britannia Hotel. (Foto: Dreyer-Hensley)

Fem-stjerners kjøkken på Britannia

– Det finnes ikke et bedre kjøkken i hele Norge, sier administrerende direktør ved Britannia Hotel, Mikael Forselius. Myhrvold Storkjøkken har brukt Rupro AS som underleverandør på Britannia, og sammen har de levert alle kjøkken på Trondheims nye hotellstolthet.

Publisert
Ærverdige Britannia Hotel. (Illustrasjon: Hotellet)

– Nå har vi totalrenovert et signalbygg som har stått støtt i Trondheim i 150 år. Kvalitet gjennomsyrer hotellet. Nå er det klart for 150 nye år, sier Forselius.

Da ærverdige Britannia Hotell skulle løftes fra å være et 4-stjerners hotell til et 5-stjernershotell i internasjonal klasse – ble det valgt høy kvalitet ned til minste spiker. Her har Hent som total entreprenør gjort en fantastisk jobb.

Kjøkkenene er i likhet med resten av hotellet gjennomsyret av førsteklasses kvalitet.

I samarbeid med Myhrvold har vi levert rustfritt stål til hovedkjøkkenet, Speilsalens hoved- og anretningskjøkken, kjøkkener i restaurantene Jonathan og Grovkjøkkenet, samt Brasseriet. I tillegg er det levert to multikjøkken. Det ene ble levert til cocktailbaren, og det andre til den eksklusive tårnsuiten. De bunnsolide kjøkkenløsningene er alle laget i skreddersøm ned i minste detalj.

Hotelldirektør Mikael Forselius, her sammen med Johan Börjesson, er storfornøyd med det nye kjøkkenet. (Foto; Hotellet)

Evighetsperspektiv på kjøkkenet

Administrerende direktør ved hotellet, Mikael Forselius, har selv bakgrunn som kokk og kjøkkensjef. Det betyr at han har klare tanker om hva et godt kjøkken er – og hva som kreves for å bygge det.

– Både hotellet og kjøkkenene er bygget med et evighetsperspektiv – de skal vare lenge.

– På buffetlinja skal det kunne serveres 300 frokoster, for så å være helt ryddet bort 10 minutter senere. For å få til noe slikt må vi ha leverandører som evner å skreddersy nøyaktige, kreative og slitesterke kjøkkenløsninger, sier Forselius.

Og nettopp skreddersydde løsninger er det mange av på nye Britannia.

Christopher W. Davidsen. (Foto: Heidi Fjelland)

Rupro har blant annet laget lister og dørkarmer i rustfritt stål – i tillegg til spesialtilpasset veggbekledning. Disse små detaljene utgjør sammen en stor forskjell når kjøkkenet skal brukes mye og holde lenge. Totalt sett er det lagt ned over 1500 kvadratmeter med rustfri veggbekledning på hotellet – noe som tilsvarer rundt to hele fotballbaner med stålplater.

Mange endringer

Underveis i prosjektet har tegningene av de ulike kjøkkenene endret seg mange ganger.

– Prosjektlederne til Myhrvold og Rupro er begge tidligere kokker. For oss har det betydd ryddig kommunikasjon, at de har forstått nøyaktig hva vi ønsker oss – og at de har kunnet videreformidle dette på våre vegne til entreprenør og interiørarkitekt.

– De har vært fenomenale. De har lyttet, vært hands on og et viktig bindeledd mellom oss og entreprenøren. De har sørget for at vi har fått akkurat det kjøkkenet vi ønsket oss, sier Forselius.

– Det har vært mange sene kvelder – men teamet har stått på og kommet i mål på tross av mange uforutsette endringer.

Varierende arbeidstrykk

Hovedkjøkkenet er arbeidsstedet for over 30 kokker på sitt travleste. Samtidig skal storkjøkkenet oppleves som et like godt arbeidssted på en mandagsmorgen der det bare skal serveres 50 frokoster. At kjøkkenet er fleksibelt er med andre ord helt avgjørende.

– Et perfekt kjøkken består av solide og gjennomtenkte materialer, er tett og sømløst slik at det er enkelt å holde rent, det må ha en intuitiv og effektiv logistikk og være ergonomisk utformet. Det er et slikt kjøkken Myhrvold og Rupro har levert, sier Forselius.

– Vi er stolte og ydmyke over å bli involvert i et slikt prestisjeprosjekt, sier Morten Andresen i Myhrvold Storkjøkken og Jens Tore Mandal i Rupro i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS