Pallvinnerne i Twinings Best Breakfast, sammen med Stephen Twining (til venstre) (Foto: Haugen-Gruppen)

Trøndersk frokostdominans

Scandic Nidelven var ikke best i Trøndelag i de innledende rundene, men nok en gang har hotellets frokost blitt kåret til landets beste. Men gullet må de i år dele med «nabohotellet» Britannia Hotel.

Publisert
Direktør for mat og drikke i Scandic Hotels, Morten Malting, sammen med hotelldirektør på Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal. (Foto: Scandic Hotels)

Det var Britannia Hotels’ frokost som ble kåret til den beste i Trøndelag i den innledende runden.

Deretter har juryen vært på besøk nok en gang, og til slutt endte det med delt førsteplass for de to Trondheim-hotellene.

En unik og fantastisk frokostopplevelse

Frokoststemning på Britannia Hotel. (Foto: Morten Holt)

Dette er Scandic Nidelvens 14. førsteplass i konkurransen. I tillegg til 14 førsteplasser, har hotellet en andreplass og en tredjeplass i kåringen, som startet i 2005.

Britannia Hotel har fra før en sølvplass fra 2019, samt to tredjeplasser fra 2013 og 2015, å skilte med.

Scandic Nidelven har vært enestående i sin posisjon i mange år, og Britannia Hotel satte en ny standard for hotellfrokost etter at hotellet åpnet i april i 2019.

Saken fortsetter under bildet

Hotelldirektør Kjetil Vassdal med diplomet som viser at hotellet har vunnet Twinings Best Breakfast for 14 gang!

Både Scandic Nidelven og Britannia Hotel er best i klassen på det de gjør, og begge hotellene gir sine kunder en unik og fantastisk frokostopplevelse preget av skyhøy kvalitet og ypperlig service. Begge har søkelys på bærekraft og lokale spesialiteter, og kan tilby sine gjester et bredt utvalg av smakebiter. De to hotellene er begge i sin egen klasse, men leverer to veldig forskjellige frokostopplevelser. Twinings Best Breakfast har i år hatt et ønske om å hedre begge hotellene for den fantastiske jobben de gjør med å tilby gjestene sine ekstraordinære frokostopplevelser på hver sin ulike og unike måte, melder Haugen-Gruppen.

Motiverte og opptatt av utvikling

Stephen Twining, Kjetil Vassdal og Morten Malting. (Foto: Scandic Hotels)

– Vi jobber kontinuerlig for å gi gjestene våre den aller beste starten på dagen, og at vi nok en gang dominerer i denne konkurransen er en bekreftelse på at vi gjør noe riktig. Takk til alle de fantastiske medarbeiderne våre som aldri slutter å imponere, og takk til Scandic Nidelven for nok en enorm frokostbragd, sier direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.

– Vi har bygget en sterk frokostkultur her på hotellet, og kommer til å fortsette å jobbe hardt for å levere landets beste frokost. Vi har et motivert team som hele tiden tenker på hvordan vi kan utvikle oss videre, og jeg ønsker å rette en stor takk til dem for det de har fått til. Det er rett og slett helt fantastisk, sier hotelldirektør Kjetil Vassdal.

– Mye hardt arbeid bak prestasjonen

Teamet i Palmehaven på Britannia Hotel. (Foto: Britannia Hotel)

Hotelldirektør på Britannia Hotel, Ida Dønheim, deltok på finalemiddagen sammen med soussjef og ansvarlig for frokost, Øivind Tiller, og hovmester i Palmehaven, Flora Bouchereau.

– Det ligger mye hardt arbeid bak denne prestasjonen. Vårt dedikerte frokost-team i Palmehaven har gjort en fantastisk innsats gjennom året og leverer frokost på svært høyt nivå hver morgen. Da er det særdeles hyggelig og velfortjent at dette blir anerkjent og belønnet med pris for Norges beste hotellfrokost, sier Britannia-direktør Ida Dønheim.

De samme på pallen som i 2019

Frokosten på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo er nok en gang kåret til landets tredje beste. (Foto: Thon Hotels)

De samme hotellene som var på pallen i 2019, er på podiet også i 2022. Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo endte nemlig på bronseplass nok en gang.

– Oslo-hotellet har lenge hevdet seg i toppen, og leverer gang på gang gode frokostopplevelser i hjertet av Oslo. Rosenkrantz leverer høy kvalitet i intime lokaler og med god service. I år får de sterk konkurranse fra flere aktører, men kaprer tredjeplassen igjen, melder Haugen-Gruppen.

Les juryens begrunnelser nederst i saken

Nye utfordrere

Frokosten på Hotell Frøya var nær en pallplass i Twinings Best Breakfast 2022. (Foto: Hotell Frøya)

Det ser altså definitivt vanskelig ut for nye utfordrere å innta pallplassene, men Haugen-Gruppen opplyser at mange hoteller har vært med i kampen om å servere Norges beste hotellfrokost.

– Foruten de tre hotellene på pallen, ønsker vi spesielt ønsker å fremheve Amerikalinjen, Clarion Hotel & Congress Trondheim, Hotell Frøya og Hotel Norge by Scandic, som alle er nær pallplass i år, skriver Haugen-Gruppen.

Første kåring siden 2019

Amerikalinjen i Oslo kjempet om en pallplass i Twinings Best Breakfast 2022. (Foto: Morten Holt)

Den endelige kåringen fant sted på Gimle kino i Oslo på ettermiddag/kveld torsdag 3. november 2022.

Twinings Best Breakfast, eller kåringen av landets beste hotellfrokost, har vært avlyst både i 2020 og 2021 på grunn av koronapandemien, men i år er konkurransen i gang igjen.

– 2022 er et unikt år på flere måter. Selv om verden fortsatt er preget av usikkerhet har vi kommet oss gjennom pandemien, og vi har anledning til å reise igjen. At pandemien er over betyr også at hotellene kan gå tilbake til å servere frokost slik de ønsker, til glede for alle sine gjester. I undersøkelser både før og under pandemien har gjestene uttalt at frokosten er et av de viktigste elementene ved valg av hotell, og derfor er det en glede for Haugen-Gruppen og igjen kunne gjennomføre Twinings Best Breakfast, for første gang siden 2019, skriver Haugen-Gruppen i en pressemelding.

Verdensklasse

Administrerende direktør i Haugen-Gruppen, Atle Farmen, leste opp vinnerne under kåringen.

– Kvaliteten på norske hotellfrokoster er enormt høy, og når jeg ser hva vinnerne her i dag leverer, så vil jeg si det er i ypperste verdensklasse. Scandic Nidelven fortsetter å heve seg til et nytt nivå år for år, sier Farmen.

Juryens begrunnelser

Juryen

Lars Erik Underthun: Norges første medaljevinner i Bocuse d'Or (sølv i 1991), driver av spisestedet Feinschmecker og tidligere president i Bocuse d'Or Norge.

Wenche Andersen: Hele Norges frokostkokk nummer én gjennom God Morgen Norge. Kjent også som kokebokforfatter og matjournalist.

Det tredje jurymedlemmet: Er en godt bevart hemmelighet. Vedkommende har omfattende bransjeerfaring, og tilfører juryen bredde i sitt arbeid.

1. plass; Scandic Nidelven

Scandic Nidelven er best i klassen når det gjelder den tradisjonelle hotellfrokosten, og har perfeksjonert denne. De er enestående i å håndtere en stor mengde gjester uten at det går utover opplevelsen, og selv med et svært bredt utvalg serverer de øverste klasse både når det gjelder kvalitet og service, samtidig som de ivaretar bærekraft. Dette er et sted alle vil føle seg hjemme og ivaretatt, hvor det alltid er noe nytt og spennende, og hvor alle kan finne akkurat det de ønsker for å ha den beste frokostopplevelsen.

1. plass; Britannia Hotel

Britannia Hotel har rendyrket den luksuriøse frokostopplevelsen, og i fantastiske lokaler tilbyr de sine gjester noe unikt. De har banet vei for en ny type hotellfrokost i Norge, og har nå finpusset dette til det ypperste. De har nøye utvalgte retter av aller beste kvalitet og hver gjest får strålende service. Her kan alle finne noe de ønsker enten fra menyen eller fra bufféen, og hver rett er nøye gjennomtenkt for å tilby det beste på en bærekraftig måte.

3. plass; Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

I hjertet av Oslo tilbyr Thon Hotel Rosenkrantz Oslo en intim og hyggelig frokost av høy kvalitet. Godt utvalg av det meste, med en kombinasjon av tradisjonelle retter og et bredt utvalg av både kalde og varme grønnsaker. Får veldig mye ut av lokaler der logistikken er vanskelig og plassen begrenset, og er gode til å ivareta gjestene sine.

Saken oppdateres med bilder fra kåringen i løpet av kvelden

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2022

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2022.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo 3) Scandic Nidelven, Trondheim og The Thief, Oslo. Hederspris: Roger Johansen, Scandic Hell Hotel.

2017: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Thon Hotel Rosenkranz, Bergen. Hederspris: Bengt Bjørsvik, Scandic Byparken, Bergen.

2018: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Scandic Hell Hotel. Hederspris: Zoltan Berkes, Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo.

2019: Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Britannia Hotel, Trondheim 3) Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

2020: Avlyst

2021: Avlyst

2022: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 1) Britannia Hotel, Trondheim, 3) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS