Rica Nidelven vinnere

Ingen tvil: Rica Nidelven har den beste frokosten

For tredje året på rad er frokosten på Rica Nidelven i Trondheim blitt kåret til landets beste. Hotelldirektør på Nidelven og også Rica regiondirektør i Midt-Norge, Bjarte Gjerde kan dessuten glede seg over at Rica Seilet i Molde endte på tredjeplass.

Publisert

Clarion Oslo Airport på Gardermoen endte på tredjeplass i fjorårets kåring, og tok i år steget opp på sølvplassen.

Kjøkkensjef Ørjan Walstad sier at de har gjort flere forbedringer fra året før, noe som førte dem en plass høyere på pallen.

Radisson SAS Plaza Hotel, som vant kåringen i 2005, var igjen tilbake på pallen ved å dele bronseplassen med Rica Seilet. Frokostsalen på Plaza er nå bygd om, og juryen var tydeligvis fornøyd både ombygging og servicenivå.

Vekt på service

Lars Erik Underthun i juryen sier:

- Alle hotellene er blitt flinkere til å ta frokosten seriøst. Vår største utfordring i juryen nå er at alle blir mer og mer like etter hvert. Det er vanskelig å skille de beste på produkt. Denne gangen har vi derfor lagt ekstra vekt på presentasjon, atmosfære, informasjon og fremfor alt service. På det siste punktet er det mange som har noe å hente. Alt i alt dreier det seg om matomsorg!

- På Rica Nidelven får jeg følelsen av å være gjest. Du blir tatt vare på, det er en flott amtmosfære. Hotellet har gjort frokosten til et større rituale, sier Underthun.

Falsk identitet

Han har sittet i juryen sammen med matfotograf Bengt Wilson og Stephen Twining fra Twinings. Juryen har besøkt 14 hoteller som kom til finalen.

Rica Nidelven har vært helt i toppen alle de siste fire årene, og under utdelingen, sa Underthun.

- For å være på den sikre siden da vi dro til Rica Nidelven sjekket vi inn på falsk identitet! Men der var frokosten like bra som alltid.

- For mange er frokosten på hotellet det samme som å være borte fra familien. Da er det viktig at vi gir gjestene en god start på dagen. En servitør som kommer bort til bordet med dagens avis og spør om du vil ha påfyll på

kaffekoppen, viser i praksis hva det betyr å være det gode vertskapet, uttaler Martina Rabsch, driftssjef for food & beverage i Rica Hotels.

Rica serverer egg og bacon på alle sine hoteller. På Rica Nidelven står også kokkene ute i frokostsalen og steker egg og omelett for de gjestene som ønsker det.

Prestisjeutdeling

Twinings Best Breakfast er i løpet av få år blitt en prestisjetung utdeling her til lands. Det er Haugen-Gruppen som sammen med Twinings har iscenesatt kåringen, som i år fant sted for fjerde gang.

- Kåringen er et tiltak som skal bidra til økt inspirasjon og kreativitet.

- Målet er på en måte å skape en restaurantfølelse i frokostsalen, sier Simen E. Haugberg i Haugen-Gruppen.

Stephen Twining, som med årene har blitt en norgesvenn, var selvfølgelig til stede under utdelingen tirsdag 4. mars på Restaurant Feinschmecker i Oslo.

Ny pris neste år?

Haugberg ser ikke bort fra at det kan bli opprettet en ny pris neste år, en pris der kriteriene vil gi de mindre og mellomstore hotellene en større mulighet til å hevde seg i konkurransen.

Per i dag har ikke disse hotellene veldig stor mulighet til å hevde seg på grunn av at de ikke har den samme muligheten for bredde i frokostutvalget som de store hotellene. Derfor vurderes nå en lignende frokostpris for mindre hoteller.

Les mer om hele kåringen i Horeca nummer 3 (aprilnummeret).

Powered by Labrador CMS