Bjarte Gjerde og Lars Erik Vesterdal på Rica Nidelven kunne for sjette året på rad i kveld ta imot prisen Twinings Best Breakfast. (Foto: Trond Husebø)

Nidelven best for sjette gang på rad

Rica Nidelven er kåret til Norges beste frokosthotell - for sjette gang på rad! Bjarte Gjerde og hans stab på Rica Nidelven har virkelig befestet posisjonen, og er urokkelige på toppen av seierspallen i Twinings Best Breakfast.

Publisert
Bjarte Gjerde og Lars Erik Vesterdal på Rica Nidelven kunne for sjette året på rad i kveld ta imot prisen Twinings Best Breakfast. (Foto: Trond Husebø)

Resultatet av kåringen ”Twinings Best Breakfast”, som vurder mer enn 400 hotellfrokoster landet rundt, er ikke til å ta feil av. Rica Nidelven Hotel har toppet kåringen de siste seks årene!

F&B Manager Lars Erik Vesterdal og hotelldirektør Bjarte Gjerde tok imot heder på vegne av Rica Nidelven.

Hotellet i Trondheim kunne derfor inkassere to gjeve priser i forbindelse med Smak 2011.Tidligere torsdag vant kjøkkensjefen Lisbeth Størvold NM i rekesmørbrød på Smak 2011.

Fredag har hotellets kjøkken nok en gang sjansen til å hevde seg. Da er Morten Rathe en av deltakerne i Årets Kokk 2011, der vinneren blir Norges neste Bocuse d`Or-deltaker.

Rica befester frokostposisjonen

Foruten Rica Nidelven endte Rica Ishavshotel i Tromsø på sølvplass, som de også gjorde i fjor.

Dette er Tromsøhotellets tredje pallplassering på like mange år. Rica Hotel Bergen serverer i følge kåringen Norges fjerde beste frokost, og gjør Rica-dominansen nærmest komplett. Thon Hotel Svolvær endte på tredjeplass i konkurransen.

Nyopprettet hederspris

Nythun Høyfjellstue fikk en nyopprettet pris, Hederlig omtale, under Twinings Best Breakfast. (Foto: Privat)

Dessuten fikk Nythun Høyfjellstue en nyopprettet pris, kalt "Hederlig omtale". Denne gis til mindre hoteller og overnattingssteder som tilbyr en god frokost, men som ikke har samme volum som de store hotellene, og derfor ikke kan hevde seg på blant annet utvalg.

Juryen sier:

"Dette særdeles sjarmerende stedet øst for Fagernes serverer mat tilberedt helt fra bunnen, med begrensede ressurser. Et lite sted, med en stolthet og et ønske om å levere kvalitet, som juryen sjelden har sett maken til. Nythun er verdt et besøk, for en smaksopplevelse, en ro, gjestfrihet og atmosfære noe utenom det vanlige".

Seks kokker blant gjestene

- Vi var først i Norge i 2004 med kokk i bufféområdet. Nå har vi seks kokker som tilbereder frokost foran gjestene, sier hotelldirektør ved Rica Nidelven Hotel, Bjarte Gjerde.

- Vi satser på personlig service, og det at våre ansatte jobber foran gjestene skaper en unik kontakt mellom kokk og frokostgjest. I tillegg har vi en stor egenproduksjon på hotellet med deilige frokostprodukter. For eksempel graver vi vår egen laks som vi serverer med vårt hjemmelagde knekkebrød. Som kanskje landets eneste hotell har også Rica Nidelven Hotel egne baristaer tilstede under frokostserveringen, sier Gjerde.

Juryens begrunnelse

- De fem plasserte hotellene i årets konkurranse har vist et kvalitetsnivå som skiller dem ut positivt, sier Lars-Erik Underthun, juryformann i Twinings Best Breakfast.

- Vi er særdeles imponert over den kvaliteten som leveres på de beste hotellene. Standarden har hevet seg ytterligere siden fjorårets konkurranse, og juryen er meget imponert over den standard og service som leveres. Samtidig driver disse hotellene meget suksessfullt på alle måter. Med det sisteinntrykket en slik frokost gir, vil gjestene komme tilbake, gang etter gang, sier Underthun.

Videre sier juryen

"Rica Nidelven har utviklet seg ytterligere. Med seks bemannede stasjoner serverer de blant annet lokalprodusert kjøttpålegg, hjemmegravet og lokalprodusert laks og ørret, sild, fiskekaker og gravet makrell. Oster fra Gangstad og Selbu, hjemmelaget marmelade, salater og hjemmebakt brød. Te og kaffe tilberedes og serveres av egen barista. Husets omelettkokk tilbereder egg etter gjestens ønske. Et fristende utvalg av frukt, og hjemmelagde ”fruktshots” gir en smakfull og sunn start på dagen. Generelt en meget rikholdig buffé, som likevel ikke virker overlesset. Frokosten er systematisk og godt merket, med god informasjon for de som ønsker en ren og sunn linje, eller de med matintoleranse. I tillegg yter hotellets frokostservitører personlig og meget imøtekommende service. Det tilrettelegges på en god måte etter gjestens behov. Gjester som kommer alene får tilbud om avis og bord dekket til en. Ved bordet serveres te, kaffe og frukt- og energi-”shots”, og det ryddes fortløpende. Rica Ishavshotel har med sin tredje pallplassering befestet sin plass som en fantastisk hotellfrokost. Kvalitet og service har blitt bedre hvert år. Også Tromsøhotellet serverer lokalmat og hjemmelaget mat i utstrakt betydning, og frokosten her er også en virkelig opplevelse i seg selv! En særdeles hyggelig frokostopplevelse! Juryen legger vekt på servicekriterier som hvordan de blir tatt i mot av frokostpersonalet, atmosfæren, renhold, ryddighet, personlig service, smil og vennlighet. I tillegg bedømmes selve frokosten på kriterier som utvalg og kvalitet på brødmat, pålegg, varmmat, frukt og grønnsaker, varm og kald drikke, samt hvordan dette presenteres og informasjon til hotellgjestene".

Her er resultatene:

Les mer om da Rica Nidelven vant prisen i 2010 her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS