Frokostillustrasjon5 - nett

Atmosfære og informasjon

Juryen klarte ikke å skille hotellfrokosten på Rica Nidelven i Trondheim og Rica Grand Hotell i Oslo. Dermed ble seieren i Twinings Best Breakfast 2006 delt mellom de to Rica-hotellene.  

Publisert

Les også: En god start på dagen

Rica Nidelven og Rica Grand Hotell, som delte førsteplassen under årets kåring, kunne også, ifølge juryen, by på den beste frokosten i 2005.

Med mottoet "Det er ikke likegyldig hvordan du starter dagen" markedsfører Rica Nidelven sin frokost. På buffeten er maten kategorisert med farger. Rødt betyr mat full av energi, lilla lavt fett- og kaloriinnhold, grønt er økologisk dyrkede produkter og oransje betyr mat med lavt kolesterolinnhold.

"

- Ideen snappet jeg opp da jeg var på reise i Australia. Jeg synes det er viktig å orientere våre gjester om hva vi tilbyr, sier regiondirektør Bjarte Gjerde.

Egen mat

Gjerde legger til at de legger stor vekt på dagens første måltid, som også som regel er gjestens siste stopp før han eller hun forlater hotellet.

- Vi er derfor veldig bevisste og tydelige på at vi bruker lokal mat og at vi lager all mat selv, sier Gjerde.

Grand Hotels helt spesielle klassiske miljø og atmosfære ga utslag i seier denne gangen. I tillegg er kvaliteten på det som tilbys høynet et hakk fra året før. Alle kriterier for en god frokostopplevelse er fylt på det tradisjonsrike hovedstadshotellet. Dermed klarte ikke juryen å skille de to kandidatene.

En spesiell atmosfære, presentasjon og merking av mat, bredt utvalg, høy kvalitet på maten og fremfor alt god logistikk og service i frokostområdet er sentrale stikkord for å nå høyt i konkurransen om å ha landets beste frokostbuffet.

For Rica har årets kåring vært en stor suksess i alle regioner over hele landet. I Nord-Norge ble Rica Ishavshotel regionvinner, i Midt-Norge vant som kjent Rica Nidelven med Rica Hell Hotel og Rica Seilet Hotel på henholdsvis andre- og tredjeplass.

I Vest-Norge står Rica Sunnfjord Hotel i Førde med øverste plassering og i Sør-Norge vant Hotel Norge i Kristiansand, som er et Rica Partner hotell. Rica Grand Hotel er som kjent vinneren på Østlandet.

Høyt nivå

Stephen Twining i Twinings, som sammen med Haugen-Gruppen står bak kåringen, synes norsk frokost holder høyt nivå.

- Jeg spiser hotellfrokost 200 ganger i året, og har besøkt Norge flere ganger de siste årene. Jeg har derfor merket meg hvordan det generelle nivået virkelig er høynet det siste 10 årene. For gjesten er det viktig med en god frokost. Når det sjekkes ut er både restauranten og hotellrommet som regel glemt. De husker den siste opplevelsen, nemlig frokosten, påpeker Twining.

Vinnere av Twinings Best Breakfast

Haugen-Gruppen startet i samarbeid med Twinings i 2004 med kåringen av landets beste frokostbuffet.

- Dette er et tiltak som er satt i gang for å bidra til økt inspirasjon, kreativitet og nytenkning rundt videreutvikling av hotellenes frokostbuffeter, uttaler Jonas W. Andersen i Haugen-Gruppen.

I løpet av 2006 har juryen og andre fagpersoner besøkt om lag 300 hoteller i Norge, der søkelyset er satt på hotellenes frokostbuffet. Kriterier som er lagt til grunn for vurderingene har vært atmosfære, presentasjon, informasjon, tilgjengelighet og service.

Generelt har også kriterier som et bredt utvalg av brødprodukter, frukt og grønnsaker, alternativ søtning, varmdrikkutvalg og kalddrikkutvalg vært avgjørende. Deretter kåres det beste frokosthotellet i hver region. Hver regionvinner går til den landsdekkende finalen med 13-14 kandidater, der det altså ble to vinnere denne gangen.

2004: 1) Radisson SAS Plaza, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2005: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotell, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 1) Rica Grand Hotell, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

Juryen har bestått av mesterkokken sølvvinner og sølvvinner i Bocuse d'Or, Lars Erik Underthun, matfotografen Bengt Wilson og Stephen Twining som er 10. generasjon i tedynastiet Twinings.

Powered by Labrador CMS