Espen Laumann fra Speilsalen på Britannia Hotel vant denne uka «European Young Chef Award 2021» i Portugal. (Foto: Britannia Hotel)
Espen Laumann fra Speilsalen på Britannia Hotel vant denne uka «European Young Chef Award 2021» i Portugal. (Foto: Britannia Hotel)

Til topps i europeisk lærlingekonkurranse

Denne uka vant kokkelærlingen Espen Lauman på Britannia Hotel «European Young Chef Award 2021» i Portugal.

Publisert

Espen Laumann er opprinnelig fra Brønnøysund, og har blant annet bakgrunn fra Hildurs Urterarium, men er nå lærling i Michelin-restauranten Speilsalen på Britannia Hotell.

Han har også kvalifisert seg til Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger, sm arrangeres i februar 2022.

– Jeg har alltid visst at jeg ville bli kokk. Jeg ble tidlig interessert i mat, og det beste jeg vet er å glede andre med mat jeg har laget selv, sier en fornøyd vinner.

Tok med seg de beste råvarene fra Trøndelag

Ni unge kokker fra Europa kjempet om tittelen. Laumann tok med seg de aller beste råvarene fra Trøndelag, og stakk like godt av med seieren.

«The European Young Chef Award» er en konkurranse der deltakerne på dag en lager en tradisjonell rett fra området de kommer fra, og der de samme råvarene skal brukes på en ny og innovativ måte på dag to.

Lauman var den eneste av de ni kandidatene som stilte med fisk som sin tradisjonsrett. Seks laget en kjøttrett, en laget en vegetarrett, mens den siste deltakeren laget dessert.

– Råvarene representerer Trøndelag og å få lov til å lage norsk tradisjonskost i en europeisk konkurranse er utrolig spennende. Det er lærerikt å lage tradisjonsmat og det er viktig å kunne gi den kunnskapen videre også til de som kommer etter oss, sier den ferske vinneren.

Bli ambassadører for egen regions matvarer

Det er IGCAT, International Institute of Gastronomy, Culture, Art and Tourism, som arrangerer konkurransen. Målet er å sette søkelyset på innovativ og tradisjonell mat, på bærekraftig matkultur og å få unge, fremtidige kokker til å bli ambassadører for egen regions matvarer.

Se video om Espen Lauman her.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS