Bryggmester Gahr-Smith Garsen i aksjon.

Flere brygger sitt eget juleøl

Julen har vært en av de høytidene i Norge som alltid har hatt sitt eget øl. Det har alltid blitt brygget mye øl til jul i de mange tusen hjem og tradisjonen har holdt seg vedlike.

Publisert

De siste årene har kunnskapen og interessen for hjemmebrygging økt og i år vil flere enn noen gang brygge sitt eget juleøl. Tradisjonelt har hjemmebrygging av juleøl stått sterkt ute på bygdene, men man ser nå at interessen også vokser i store byer og andre befolkningstette områder.

Bryggselv

Bryggselv, som er leverandør av utstyr og råvarer til hjemmebryggere, opplever i disse dager sterk økning i salg av komplett utstyr til brygging av juleøl. Selskapet har hittil solgt 3300 komplette sett med utstyr og råvarer til hjemmebrygging av juleøl.

Dette er en økning på 100 prosent sammenlignet med fjoråret.

Spesielt er juleølsettet Amber Christmas, som er utviklet i samarbeid med bryggmester Gahr-Smith Garsen i 7 Fjell Bryggeri, populært blant publikum.

Gammel tradisjon

– Kunsten å lage godt juleøl er en gammel tradisjon som nå er mer populært enn noen gang. Dette er øl som er ukomplisert å lage og som passer godt til julemat, men som også kan drikkes uten tilbehør. Juleøl er litt sterkere enn mange andre sorter og har en høyere alkoholprosent. Med vår Amber Christmas er det enkelt å lage egen juleøl, sier daglig leder hos Bryggselv, Erik Schønsee, i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Bryggselv

Bryggselv AS ble startet av bryggere for bryggere i 2011, og har siden vokst til å bli en av Norges største leverandør av utstyr og råvarer til både hjemmebryggere og bryggerier, og som grossist til andre butikker.

Foruten et betydelig nettsalg har Bryggselv egne butikker i Oslo, Stavanger, Kristiansand, Larvik og Asker og Bærum. Selskapet har hatt sterk vekst, og hadde i 2015 en omsetning på 102 millioner kroner.

I dag leverer Bryggselv råvarer og utstyr til 60 bryggerier over hele landet.

Les mer på Bryggselv.no

Powered by Labrador CMS