Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Stetten – for andre gang

Stetten vinfestival på Geilo ble arrangert for første gang i 2015. Arrangørene gjentar suksessen, og i år blir festivalen arrangert fra torsdag 29. september til søndag 2. oktober.

Publisert

Arrangørene innbyr til en «langhelg for livsnytere», og løpet av Geilo-helga bys det på vinsmaking og foredrag, et mangfold av middager og lunsjer – spesialkomponert til vinen, vinvandring, quiz og en vinmesse med noe for enhver smak.

Under har vi sakset noe av det som står på nettsiden til festivalen, der vi blant annet registrerer at Arne Ronold, Christer Berens og Terje Ness blir noen av gjestene under årets festival.

Innledere

Christer Berens: Kåret til årets vinkelner to år på rad. Bakgrunn fra restauranter som Bagatelle, Bølgen & Moi og Le Canard. Kjent fra TV og radio. Christer vil holde foredrag og smaking både fredag og lørdag under Stetten; En reise i vinens verden og mat og vin i kombinasjon.

Arne Ronold: Norges første Master of Wine og redaktør av magasinet Vinforum. Ekspert på viner fra Italia og Burgund. Arne holder foredrag og smaking om Italia utenfor allfarvei.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Terje Ness: Norges kokkelandslag fra 1997-2000, Vinner av Bocuse d’Or i 1999, erfaring fra restauranter som bl.a. Bagatelle, Onda og Oro.

Produsenter

Henri Giraud: Familien har drevet produksjon av Champagne i Aÿ fra 1700-tallet, og du kan få en smak av boblene på 4-rettes winemaker’s middag tilberedt av stjernekokk Terje Ness.

Dr. Bürklin-Wolf: Fra Pfalz-regionen. Biodynamisk produksjon av Riesling, som kan oppleves på en egen vinsmaking, samt 4-retters winemaker’s middag.

Domaine Chiroulet: Fra Gascogne, Frankrike. Har produsert vin i 150 år, og kan oppleves på smaking med den franske vinkelneren Ludovic Riaute, samt på winemaker’s middag.

Niepoort: Biodynamisk vin fra Duoro-regionen i Portugal kan oppleves på winemaker’s middag og lunsj.

Fontanafredda: Piemontes største vinprodusent med over 150 års historie kommer til Stetten på winemaker’s middag.

Norske importører og produsenter

Blant norske importører og produsenter kommer blant annet Vingruppen, Vinarius, Moestue, Plusvini, Winetailor, Vinum, NonDos, Solera, Red & White, Palmer group og Egge gård til å være representert på Stetten.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS