Storefjell Resort Hotel. (Foto: Morten Holt)

Storefjell Resort Hotel med sterk vekst

Storefjell Resort Hotel melder – i likhet med mange andre norske hoteller, om meget god vekst denne sommeren.

Publisert
Fire brødre styrer Storefjell Resort Hotel: Fra venstre Knut Nibstad, Hans Nibstad, Arne Nibstad og Lars Nibstad. (Foto: Arkiv)

– Vi opplever at mange ønsker å legge ferien til fjells. Sykkel, vandring og utfluktsmål er viktige faktorer. Sykkelturen «Mjølkevegen» er et nytt samarbeidsprosjekt som gir effekt. Den går fra Gudbrandsdalen, gjennom Jotunheimen og Valdres med endestopp på Storefjell i Hallingdal, sier Andreas Nibstad på Storefjell.

60 prosent vekst i juli

Han forteller videre:

– Siden 2014 har vi hatt vekst på 60 prosent i antall overnattinger (juli). Dette fordeler seg likt på norske og utenlandske turister.

– Vinteren har også vært rekordbra, spesielt når det gjelder firma- og konferansemarkedet. Vi opplever at bedrifter er villige til å reise ut av byene, der de kombinerer konferansen eller eventet med naturopplevelser i fjellet, sier Nibstad.

Storefjell Resort Hotel har opplevd en meget god sommeri 2016. (Foto: Morten Holt)

Når så hotellet opplever at høsten og julebordene også har den den beste forhåndsbookingen noensinne, ser familien Nibstad lyst på fremtiden

Trygt i Norge

Valuta, trygghet og generelt høyere interesse for Norge blant både utenlandske og norske turister, er en del av forklaringen.

– Vi hadde en familie fra Abu Dhabi i sommer som bodde her i en uke. De valgte Norge på grunn av siste tidens hendelser i Europa. Norge blir sett på som trygt, og det hører vi flere si både blant norske og utenlandske gjester, sier Andreas Nibstad.

Han er sønn av en av brødrene som eier hotellet, Hans Nibstad, og har gått gradene på hotellet.

– Jeg kom hjem våren 2016 etter tre fine og inspirerende år på hotellhøgskolen i Stavanger, men har hele veien jobbet ved siden av studiene. Nå jobber jeg overalt der det trengs. Pluss salg, planlegging og oppfølging på k/k-marked, nettsider, og markedsføring/oppdatering på nett og sosiale medier, sier Andreas Nibstad

Flere aktive turister

Storefjell Resort Hotel ligger på Golsfjellet i Buskerud fylke, ikke langt fra grensen til Oppland fylke. (Foto: Arkiv)

Det blir også stadig flere av de «aktive turistene».

– Sykkel og vandring er stikkord. Folk vil tilbringe flere dager i fjellet for å sykle og vandre. Spesielt sykkel merker vi økning. I 2014 hadde vi overkant av 8000 overnattinger i juli. 2016 var vi tett på 13 000. Det fører også til at det blir lettere å forhandle høyere priser for grupper neste sommer, forklarer Nibstad, som ser en klar trend i at sommerturismen er økende – i tillegg til at vinterturismen er stabil og god.

– Langrenn er også veldig i vinden om dagen. Vi har et samarbeid med landslaget og jobber med tidlig sesongåpning. De siste årene har vi bygd ut snøkanonanlegg, som utvides år for år. Samtidig sommer lagrer vi snø under en spesial duk for å komme tidlig i gang med skisesongen. Dette er også for å sikre seg i tilfelle varmt vær. Naturen og geografien her oppe er fin spesielt for langrenn og sykkel. Det er slake viddefjell men samtidig er man mange høydemeter over havet med spektakulær utsikt.

Arrangementshelgene står støtt

Hva med de faste arrangementshelgene hos dere? Står de fortsatt støtt, eller er markedet i endring?

– Arrangementshelgene står støtt, og blir bedre for vært år. Noen helger har utviklet seg til en fast årlig tradisjon for mange gjester. I år skjer det mer enn noen gang. Det gjelder også julebordshelgene. Flere er allerede fulltegnet og forespørslene står i kø. Det må skje noe i helgene for å trekke folk. Det holder ikke bare med god mat og seng, sier Andreas Nibstad, som også påpeker at hotellets store konferanseavdeling er sterkt medvirkende til at hotellet går så godt.

– Konferanseavdelingen på 4500 kvadratmeter, er den største i fjell-Norge. Storefjellhallene, bygd i år 2000, etter åpning av Gardermoen, har stor kapasitet. Vi kan ha 1001 personer i bankettoppsett der nede, og enda fler på konferanse. Hallene er 2500 kvadratmeter til sammen. Disse hallene er uten tvil en av de viktigste faktorene til at hotellet klarer seg. Godt samarbeid med nabohotellene Oset, Kamben og Guriset gjør at vi tar i mot store arrangementer på mellom 500 og 1001 personer, sier Andreas Nibstad.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Storefjell Resort Hotel

* Frittstående hotell På Golsfjellet, 1001 meter over havet. Ligger i Buskerud fylke, nær grensen til Oppland.

* Ble startet i 1930 som Einarset Seterhotell av Gunhild og Knut Nibstad, som var besteforeldrene til de fire brødrene som driver hotellet i dag. Siden har hotellet skiftet navn via Storefjell Hotel og Storefjell Høyfjellshotell til dagens Storefjell Resort Hotel. I 1956 overtok Gerd og Andres Nibstad driften av hotellet. Sammen videreutviklet de stedet nærmest kontinuerlig. Eiere i dag er brødrene Knut (hotelldirektør med ansvar for salg og markedsføring), Arne (daglig leder), Hans (personal- og arrangementsansvarlig) og Lars Nibstad (arbeidende styreleder).

* I 1930 var det 30 sengeplasser på stedet. I dag har hotellet 300 rom, 250 dobbeltrom og 50 enkeltrom, og hotellet har et totalt areal på ca. 25 000 kvadratmeter.

* Stor spisesal/restaurant med plass til 650 personer til festmiddag, pub, spaavdeling og minibadeland med basseng, barnebasseng, boblebad og 50 meters vannsklie, danseavdeling, nattklubb, pianobar.

* Stor konferanseavdeling på 4500 kvadratmeter. Storefjellhallene (2500 kvadratmeter), bygd i 2000, har plass til 1001 personer i banket og enda flere på konferanse. Hallene er 2500 kvadratmeter til sammen.

Les mer på Storefjell.no

 

Powered by Labrador CMS