Foto: Carlsberg

Nærmer seg flaske av trefiber

Ringnes-eier Carlsberg har tatt et ytterligere skritt i arbeidet med å utvikle verdens første ølflaske laget av trefiber.

Publisert

Fredag 11. oktober gikk selskapet gjennom status for innovasjonsprosessen for utviklingen av trefiberflasken, som har pågått siden 2015.

To nye prototyper ble presentert – og for første gang med øl på flasken. Målet er å utvikle en flaske som er laget av 100 prosent bærekraftig fremstilt trefiber, og som samtidig er både er 100 prosent biobasert og fullstendig resirkulerbar.

«Green Fiber Bottle»

Den ene prototypen som ble presentert inneholder en tynn resirkulert PET-polymerfilmhinne på innsiden, mens den andre har et tilsvarende lag av 100 prosent biobasert PEF-polymerfilm. Disse prototypene blir viktige i det videre utviklingsarbeidet, men Carlsberg legger ikke skjul på at deres ultimate ambisjon er en 100 prosent biobasert flaske uten polymerer.

Carlsberg sparket i gang prosjektet for å utvikle en flaske laget av bærekraftige trevirkefibre, «Green Fiber Bottle», i 2015 sammen med innovasjonseksperter fra selskapet ecoXpac, emballasjefirmaet BillerudKorsnäs, og post-doktorgradsforskere fra det danske tekniske universitetet, støttet av Innovation Fund Denmark. Dette samarbeidet resulterte i etableringen av Paboco, Paper Bottle Company - et joint-venture mellom BillerudKorsnäs og flaskeproduksjonsspesialisten Alpla. Fremover vil også andre globale selskaper ta del i utviklingen av den nye teknologien.

«Together Towards Zero»

For Carlsberg og Ringnes er dette arbeidet en naturlig del bærekraftsprogrammet «Together Towards Zero», som blant annet inkluderer en forpliktelse om alle bryggeriene skal være karbonnøytrale innen 2030.

I samme periode skal det totale karbonavtrykket til det globale konsernet reduseres med 30 prosent Ringnes ligger godt an i dette arbeidet, og selskapet har som mål å bli karbonnøytrale ved alle selskapets produksjonsanlegg i løpet av 2020.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS