Legendarisk hovedstadspils er tilbake

Christiania Bryggeri lanserer sin første øl siden 1918.

Publisert
Lager 63 fra Christiania Bryggeri.
Lager 63 fra Christiania Bryggeri.

Christiania Bryggeri, som var et av Norges mest tradisjonsrike bryggerier, er tilbake på det norske markedet med lanseringen av Lager 63.

Lager 63 er en lys pilsner og er en hyllest til det gamle Christiania Bryggeri. Navnet Lager 63 kommer av at Christiania Bryggeri i sin tid hadde 63 lagringstanker med en totalkapasitet på 120 000 liter. Ølet er for øvrig ikke brygget i hovedstaden, men i Drammen - av Aass Bryggeri, men det planlegges å bygge et nytt bryggeri i løpet av to år som da er Christiana Bryggeri. Dette samlokaliseres med Brewery International.

– Moderne Oslo-øl

– Vi er stolte over endelig å kunne ta opp tradisjonen og tilby en ekte hovedstadsøl. Christiania Bryggeri ble først etablert i Maridalsveien 3 ned mot Akerselva i Oslo i 1855, og ble verdenskjent for sitt prisbelønte øl. Når vi ser at danskene har kjøpt opp tradisjonelle kjente bryggerivaremerker fra Oslo som Frydenlund, Schous og Ringnes, er tiden inne for å presentere en moderne Oslo-øl som er tilpasset dagens marked. Vår målsetting er å produsere flere typer øl fra Christiania Bryggeri i tiden som kommer, sier Helge Olsen i Christiania Bryggeri.

Det er Brewery International som eier Christiania Bryggeri. Selskapet omsatte seks millioner liter drikke i 2016 og er den største importøren av øl og cider i Norge.

Christiania Bryggeri

Bryggeriet startet sin virksomhet i 1855 og var da et av Oslos mest anerkjente bryggerier. Christiania Bryggeri ble verdenskjent for sitt prisbelønte øl og ble premiert i København i 1872, Wien i 1873, Philadelphia i 1876 og i Paris i 1878-79.

Flere kjente norske bryggeripersonligheter gikk sin læretid hos Christiania Bryggeri og var med på å utvikle ølet. Det var her brødrene Ringnes lærte bryggerifaget før de startet for seg selv i 1877. Waldemar Stoud Platou som var grunnleggeren av Hansa Bryggerier, var bryggerimester hos Christiania Bryggeri før han etablerte Hansa Bryggerier i Bergen.

I 1918 ble Christiania Bryggeri kjøpt opp av Schous Bryggeri og lagt ned. Christiania Bryggeri ble etablert igjen i 2012 for å tilby en ekte hovedstadspils.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Brewery International

Brewery International AS er et av landets største og ledende selskap innenfor importøl. Siden starten i 1992 har selskapet bygget opp en stor produktportefølje. Selskapet har i tillegg en betydelig posisjon innen cider og RTD-kategorien, samt innenfor alkoholfrie produkter.

Brewery International leverer øl til dagligvare, vinmonopolet, restauranter, puber og barer. Selskapet er også etablert i Sverige med hovedkontor i Stockholm, og er gjennom sitt samarbeid med Premium Beer i Danmark en av Skandinavias ledende importører av øl.

Med satsingen på øl fra Christiania Bryggeri presenterer Brewery International nå sitt første egne norske ølmerke.

Powered by Labrador CMS