Selskapene Eiendomsspar og Mack vil bygge nytt hotell i Mack-kvartalet i Tromsø. Hotellet får navnet Citybox Tromsø. (Illustrasjon: Citybox Tromsø)
Selskapene Eiendomsspar og Mack vil bygge nytt hotell i Mack-kvartalet i Tromsø. Hotellet får navnet Citybox Tromsø. (Illustrasjon: Citybox Tromsø)

Citybox til Tromsø

Eiendomsspar, med Christian Ringnes i spissen, skal sammen med Mack bygge et nytt hotell i Tromsø. Selskapene har inngått en avtale med den norske hotellkjeden Citybox, og navnet blir Citybox Tromsø.

Publisert

Selv om hotell- og reiselivsbransjen i Tromsø har tapt over to milliarder kroner i år, og ni av ti hotellrom nå står tomme, vil Christian Ringnes og Mack bygge nytt hotell i Mackvartalet med 346 rom, melder E24.no.

Tror på Tromsø som destinasjon

Citybox har i lang tid sett på Tromsø som en spennende destinasjon. Nå blir de en realitet. (Illustrasjon: Citybox)
Citybox har i lang tid sett på Tromsø som en spennende destinasjon. Nå blir de en realitet. (Illustrasjon: Citybox)

– Det er artig å satse i Tromsø. Vi tror på byen. Selv om det er tøft nå, er korona en hump på veien for en by som bare vil vokse og være attraktiv for turisme, uttaler Sigurd Stray i Eiendomsspar .

Eiendomsspar ledes av Christian Ringnes, som i flere år har jobbet sammen med Mack om å bygge hotell der byens ølbryggeri tidligere holdt til.

Hvis planene blir godkjent, skal en del av det gamle flaskelageret i byen nå rives og gi plass til et ti-etasjers hotellbygg til over en halv milliard kroner.

Dette blir en «god match»

– Vi er sikre på at Citybox og den spennende byen Tromsø vil bli en «god match», der vi kan tilby rimelige hotellrom til markedet uten at det skal gå på bekostning av kvalitet. Det er på alle måter helt topp for Citybox å kunne etablere et så flott hotell, i så fint prosjekt, i en så attraktiv by. Tromsø har bortimot alt en topp internasjonal reiselivsdestinasjon kan drømme om, sier styreleder i Citybox, Martin Smith-Sivertsen.

Det planlagte hotellet vil bli en del av den større utviklingen på eiendommen som også består av en markedsgate med servering, kontorer, skole og et mulig Arktisk konserthus i tillegg til Tromsø Universitetsmuseeum ved siden av. Den blir nå presentert for offentligheten og planforslaget sendes deretter til behandling i kommunen.

Citybox har i lang tid ønsket å etablere seg i Tromsø. Med et moderne konsept og lavt prisnivå ønsker de sammen med Eiendomsspar å gjøre Tromsø mer tilgjengelig for gjester som ønsker rimelig overnatting.

Lavprishotell

Citybox er et lavpriskonsept. (Illustrasjon: Citybox Tromsø)
Citybox er et lavpriskonsept. (Illustrasjon: Citybox Tromsø)

Hos Citybox finner du ingen betjent resepsjon eller minibar. Gjestene sjekker inn og ut via innsjekkingsterminaler og på den måten sparer de både tid og penger på reisen.

– Vårt hotellkonsept går simpelheten ut på at vi holder lave priser på hotellrom ved å tilby et nytt, enkelt og moderne hotelltilbud for den prisbevisste gjest. Morgendagens gjester trenger ikke fargesprakende pynteputer eller minibar på rommet. Vi satser på det gjestene våre setter aller høyest: Et nytt og moderne hotellrom med skandinavisk design, en skikkelig god seng, automatisk inn og utsjekk og viktigst av alt: verdi for pengene, sier Administrerende direktør for Citybox, Eivind Hjulstad.

På tide å se fremover

Høsten har vært vanskelig for hotellmarkedet, og Citybox er forberedt på at vinteren vil bli like tøff. Samtidig jobber de med kjedens videre satsning.

– Korona har vært tøft for alle i reiselivet, men vi ser nå enden på tunnelen med vaksine og vi har så lang komt oss økonomisk greit igjennom krisen. Nå er det på tide å se fremover og vi har sterk tro på at turistmarkedet i Tromsø vil komme knallhardt tilbake når denne pandemien er over, sier Hjulstad.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS