Å Rorbuer blir en del av Classic Norway Hotels fra 1. mars 2023.
Å Rorbuer blir en del av Classic Norway Hotels fra 1. mars 2023.

Å Rorbuer inn i Classic Norway Hotels

Classic Norway Hotels overtar driften av Å Rorbuer fra 1. mars. Classic Norway Hotels har signert en langsiktig driftsavtale med eierne, familien Ellingsen.

Publisert
Å Rorbuer i Lofoten.
Å Rorbuer i Lofoten.

Dermed blir et av Lofotens best bevarte fiskevær en del av det voksende reiselivsselskapet.

Å Rorbuer har en unik historie og er en av juvelene i reiselivsdestinasjonen Lofoten. Flere av rorbuene kan dateres tilbake til sent 1800- og tidlig 1900-tallet, da fiskere søkte ly i en trygg havn og trengte overnatting.

Familien Ellingsen

Fiskerne leverte fisk til familien Ellingsen som var væreier i Å Lofoten. Ellingsen-familien er nå sjuende generasjon eiere av Å Rorbuer.

Rorbuanlegget er vedlikeholdt og restaurert gjennom årtier, og fremstår i dag som et moderne, men autentisk rorbuanlegg der bilveien gjennom Lofoten, E10, ender.

Det er her reiselivseventyret Å Rorbuer i Sørvågen med sin enestående og spennende fiskehistorie starter.

20 rorbuer og restaurant

Å Rorbuer består av 20 rorbuer i tillegg restauranten «Brygga» med over 200 sitteplasser i et bygg med en 150 år lang historie i veggene.

«Brygga» ble flyttet fra Helle i Lofoten til Å i 1954 for å være tørrfisklager for væreierfamilien Ellingsen.

I dag er «Brygga» et populært spisested for kort- og langreiste gjester, og utgjør sammen med resten av unike reiselivsanlegget en viktig historisk del av turisttilbudet i Lofoten.

Langsiktig avtale

Administrerende direktør for Classic Norway Hotels, Stephen Meinich-Bache.
Administrerende direktør for Classic Norway Hotels, Stephen Meinich-Bache.

Classic Norway Hotels overtar driften av Å Rorbuer etter Norway Travel. Og Classic Norway Hotels har signert en langsiktig driftsavtale med familien, som eier Å Rorbuer. Fra 1. mars blir stedet hotellanlegg nummer 23 i den raskt voksende, norskeide hotellkjeden med hovedkontor i Molde.

– Å Rorbuer er det fjerde anlegget i Lofoten for Classic Norway Hotels. Og dette gjør oss til den største reiselivsaktøren i Lofoten, sier administrerende direktør Stephen Meinich-Bache.

Fra før eier Classic Norway Hotels nemlig Nyvågar ved Kabelvåg utenfor Svolvær, Reine Rorbuer, 10 minutters kjøring fra Å Rorbuer, samt Henningsvær Bryggehotell. I Lofotens største fiskevær, Henningsvær, er den norske reiselivsaktøren i tillegg i full gang med å bygge åtte nye hotellbygg.

– Etterspurt av publikum

– Å Rorbuer er et anlegg som ligger i svært flotte omgivelser i en av landets mest attraktive turistområder. Vi er naturligvis stolte over at stedet blir en del av vårt tilbud til reisende fra inn- og utland. Classic Norway Hotels har en lang erfaring i å utvikle og drive reiselivsanlegg med et særlig viktig søkelys på natur, kultur og historie. Vi vet at dette er etterspurt av publikum som leter etter håndplukkede reiselivsperler med god kvalitet, sier Meinich-Bache.

Hele historien

– Sammen med en helhetlig omtanke for godt vertskap og kortreist mat, tilbyr vi gjestene opplevelser de ikke finner maken til noe sted i verden, sier Stephen Meinich-Bache.

Classic Norway Hotels er en hotellkjede som eier og driver noen av Norges mest sjarmerende hotell og rorbuer.

Kjeden feirer i år 20 år, og representerer både historiske hotell, herskapelig gods, hotell i funkisstil, boutiquehotell, rorbuer og eksotiske små fyr med særpreg. Hvert hotell og rorbuanlegg ligger i naturskjønne omgivelser som fremhever deres individuelle historie og unike kultur. Fellestrekk er skreddersøm, kvalitetsbevissthet og et personlig vertskap.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS