Hotel Klubben i Tønsberg forlater Nordic Choice Hotels og Quality Hotel. Ved nyttår blir hotellet medlem i De Historiske. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Hotel Klubben til De Historiske

Etter 10 år i Nordic Choice Hotels forlater Quality Hotel Klubben i Tønsberg hotellkjeden for å bli medlem i De Historiske Hotel og Spisesteder. Skiftet skjer 1. januar.

Publisert

– Dette betyr at vi fra 1. januar tar tilbake vårt originale navn, og heter fra da igjen Hotel Klubben. Vår nye samarbeidspartner er De Historiske Hotell og Spisesteder, meldes det fra hotellet.

Hotellet skal i den kommende tiden gjennomgå en omfattende oppussing og renovering.

Hotel Klubben har vært med i Nordic Choice Hotels og Quality Hotel siden 1. januar 2009. Før den tid var hotellet i Rica Hotels (nå Scandic Hotels)

Les også: Choice tilbake på Klubben (publisert november 2008)

Hotellet ved strandkanten i Tønsberg har vært en del av bybildet og en institusjon i byen i mange tiår.

Hotel Klubben i Tønsberg. (Foto: Morten Holt)

Sterk merkevare

– En av grunnene til at vi tør å gjøre det er at vi har et merkenavn som er såpass sterkt. Vi skal ikke undergrave hvor kjent dette hotellet er. Folk sier Hotel Klubben, selv om vi har vært en del av Choice-kjeden, sier hotelldirektør Martin Twist.

– Som medlem i ny organisasjon, gir det en mulighet til å få hotellets historie mer fram i lyset. Hotel Klubben sto klar i 1962, men det har vært hotelldrift i kvartalet i en årrekke før det også. Klubbens gamle logo skal også pryde hotellet framover, sier Twist videre.

Hotel Klubben. (Foto. Morten Holt)

– Det vi liker veldig godt med De Historiske er at hotellet kan framstå slik vi ønsker, uten å være styrt av en annen kjede. Da blir det blåst støv av den gamle logoen, så vi begynner å bruke den på nyåret, sier styreleder i eieselskapet Glastad Farsund, Endre Glastad.

Fem nye i De Historiske ved nyttår

De Historiske har i dag 57 norske hoteller i sin medlemsmasse, blant annet Engø Gård, Sundvollen Hotel og Dalen Hotel. Nylig ble også Britannia Hotel, som åpner 1. april 2019, også medlem av De Historiske. Fem nye hoteller i Norge blir tilknyttet kjeden 1. januar 2019.

Les også: Britannia Hotel inn i De Historiske

Fra ett av rommene på hotellet. (Foto: Morten Holt)

Twist forteller at Klubben blir en del av en litt ny retning organisasjonen skal ta.

– De fleste trodde nok vi skulle ende opp i en annen kjede, men det skjer spennende ting i De Historiske som vi vil være med på. De skal ha en større satsing i byene og satse mer på kurs- og konferansemarkedet, påpeker Twist. Får tilbake logoen fra 60-tallet Hotel Klubben har vært franchise hos Choice i ti år, etter at kjeden tok over for Rica i 2009. Og fra nyttår slipper man i alle fall navneforvirringen som har vært med Quality Hotel Klubben og Quality Hotel Tønsberg. Det er litt spesielt med to Quality-hoteller så nær hverandre i en mindre by. Daglig kommer det mennesker som har gått feil, sier Twist.

Skal oppgraderes

I februar overtok Glastad-familien majoriteten av eierskapet via selskapet Kaldnes AS, der Horten-mannen Eirik Sunde også er deleier. Familien kjøpte også bygningsmassen av Asbjørn Abrahamsen for snart to år siden som en del av en gigantovertakelse, melder TB.no.

Tidligere i år kunne Hotel Klubben vise fram den nye bankettsalen, en investering på 2,5 millioner kroner.

– Det er bare starten på grepene de nye eierne ønsker å gjøre med hotellet. Vi kommer til å gjøre ting gradvis. Vi tar det viktigste først og allerede tatt bankettsalen. Vi gjør noen smågrep allerede før jul, og så har vi en plan framover. Vi ønsker ikke å tidfeste alle tingene vi skal gjøre, men vi ønsker å oppgradere, sier Glastad til TB.no.

Du kan lese enda mer på TB.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS