Torgeir Silseth holder appell foran Stortinget lørdag 18. desember (Foto: Terje Pedersen/NTB)

Ingen permitteres hos Nordic Choice Hotels

Hotellkonsernet Nordic Choice Hotels tar størstedelen av regningen selv for å holde sine 5000 ansatte i jobb. Ingen blir permittert. Sammen med blant andre konsernsjef i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, deltok Silseth i lørdagens demonstrasjon foran Stortinget.

Publisert

Der demonstrerte kokker, servitører, resepsjonister og andre ansatte i servicenæringen for en rettferdig kompensasjon for de ansatte i bransjen som har vært gjennom de tøffeste restriksjonene.

Vil ikke bli permittert

Etter en hektisk innspurt før jul, inkludert kraftig kritikk av regjeringens forslag til lønnsstøtteordning og en demonstrasjon foran Stortinget, kan alle ansatte i Nordic Choice Hotels gå julen i møte i visshet om at de unngår å bli permittert.

– Det har vært noen vonde dager etter at vi fikk forslaget til lønnskompensasjon presentert. Heldigvis sluttet hverken vi, våre bransjekolleger, arbeidsgiverorganisasjonene og ikke minst de ansatte å kjempe for en ordning som gjør at tusenvis av hotell- og restaurantansatte slipper å bli permittert like før jul, sier administrerende direktør for Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Tar størstedelen av regningen selv

Hotellkonsernet har rundt 5000 ansatte i Norge. Mange har vært permittert i flere runder og gjerne langvarig. Tilbakemeldingen fra hotellene har vært tydelig på at man mister mer kompetanse ved ny permittering og at de ansatte er på bristepunktet.

– Derfor velger vi å ta menneskelige hensyn foran økonomiske. Jeg vil likevel understreke at selv om dette er den eneste ordningen vi kan bruke, er den en skuffelse når tapene vi nå må ta kommer fordi vi er ilagt næringsforbud. Den største delen av regningen for å holde våre ansatte i jobb, er det vi selv som tar, som vi har gjort gjennom hele pandemien. Rundt regnet så dekker ordningen bare 35 prosent av lønnskostnadene for våre fast ansatte, så jeg vil ikke gi regjeringen æren for at de ansatte slipper å feire jul med klump i magen, sier Silseth i en pressemelding.

Demonstrerte sammen

Sammen med konsernsjef i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, deltok Silseth i lørdagens demonstrasjon foran Stortinget der kokker, servitører, resepsjonister og andre ansatte i servicenæringen demonstrerte for en rettferdig kompensasjon for de ansatte i bransjen som har vært gjennom de tøffeste restriksjonene.

– Vi hadde et bittelite håp om at markeringen ville få regjeringen til å våkne. Det er godt at vi kan stå sammen i kriser som denne. Jeg er utrolig glad for at ledelsen har hatt is i magen og unngått å sende ut permitteringsvarsler, og enormt lettet for at vi slipper å gå inn i en ny nedbemanning rett før jul, sier konserntillitsvalgt Merethe Sutton.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS