Lysebu2
Lysebu2

Anerkjent internasjonal pris til Lysebu

Lysebu gikk helt til topps under utdelingen av World Luxury Hotel Award (WLHA) 2015, der hotellet vant prisen «Luxury Restaurant Hotel - Global winner 2015». Det er første gang et norsk hotell vinner en global pris under WLHA. Under samme utdeling vant i tillegg Lysebu prisen «Luxury Hotel & Conference Centre - Country winner 2015», der også Herangtunet Boutique Hotel fikk prisen «Luxury Country Hotel - Country Winner 2015».

Publisert

Som første norske hotell har Lysebu vunnet en global pris under World Luxury Hotel Award (WLHA).

World Luxury Hotel Award arbeider med å sette søkelyset på, og øke servicestandarden innen segmentet luksushoteller over hele verden. Prisene er delt inn i forskjellige kategorier, og vinnere kåres både i de respektive land, kontinent og globalt.

Årets pris ble utdelt under et arrangement i Hong Kong. I 2015 var det fire hoteller i Norge som var nominert til World Luxury Hotel Award, og to norske hoteller som var nominert i World Luxury Spa Awards.

Ser ikke seg selv som luksushotell

Fra restauranten på Lysebu.

– At Lysebu vinner en av de gjeveste hotellprisene i verden er en stor heder. Det føles nesten litt surrealistisk, sier en oppstemt Flemming Nilsen, Lysebus direktør gjennom mange år, i en pressemelding.

– Men dette er noe vi har arbeidet for – ikke for å få prisen, men for å fortjene den. Det vil si at vi målbevisst har utviklet Lysebu til det ypperste på alle kvalitetsparametere. Kvalitet er en forutsetning for alt vi gjør. Kanskje har vi vært med på å omdefinere begrepet luksus, som har en litt odiøs klang for mange. For hva er luksus i dag? Vi ser ikke på oss selv som et luksushotell. Vi har en målsetning om at vi hele tiden skal overgå gjestens forventninger. For å gjøre det må man forutse gjestens behov og hele tiden ha fult fokus på service og vertskapsrolle, og vi pleier å si at det er i detaljene forskjellen ligger. Vi er både ydmyke og takknemlige for å ha blitt tildelt prisene, sier en stolt hotelldirektør.

De Historiske

Den prisbelønte vinkjelleren på Lysebu.

– Å vinne World Luxury Hotel Award, en internasjonal pris som går til hoteller med særlig høy kvalitetsstandard, beviser at vi har lykkes, men det det inspirerer først og fremst til å gå videre med å utvikle Lysebu til. Det er en anerkjennelse for det arbeid alle våre ansatte legger ned hver dag. Som medlem av De Historiske Hotel og Spisesteder arbeider vi kontinuerlig med å utvikle vertskapsrollen, med fokus på gjestfrihet, raushet og det ekte. Gjesten skal alltid være i sentrum.

Nasjonalgave til Danmark

Lysebu er Norges nasjonalgave til Danmark som takk for matvarehjelpen under krigen. Like i nærheten ligger for øvrig Voksenåsen Kultur- og Konferansehotell, som var en lignende gave til Sverige like etter andre verdenskrig.

– Vi pleier å si at det hele startet med mat. Mat har alltid vært viktig på Lysebu, og vi tror det er en av grunnene til at gjester velger nettopp Lysebu. Vi har både kokker, servitører og vinkelnere som har arbeidet på stjernerestauranter, og som vet hva som skal til for å lykkes. Til neste år kommer vi til å gjøre om bordoppsettet i restauranten slik at restaurantopplevelsen vil bli enda bedre, sier Nilsen.

Fra Herangtunets suite Aspen. (Foto: Herangtunet)

Flere priser

Det er for øvrig ikke første gang Lysebu blir prisbelønt. Lysebu er nettopp blitt kåret til «Luxury Traditional Hotel» av Luxury Travel Awards. I 2014 vant stedet prisen for «beste hotellrestaurant» i Historic Hotels of Europe Awards. Og det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator, vinens svar på Michelinguiden, har siden 2005 kåret Lysebus vinkjeller til en av verdens beste og gitt Lysebu prisen «Best of Award of Excellence».

Også pris til Herangtunet

Herangtunet fikk prisen «Luxury Country Hotel - Country Winner» i World Luxury Hotel Award 2015. (Foto: Herangtunet)

Også et annet norsk hotell ble prissatt i World Luxury Hotel Award (WLHA) 2015.

I den samme kåringen vant nemlig Herangtunet Boutique Hotel prisen «Luxury Country Hotel - Country Winner».

Herangtunet Boutique Hotel ligger på et historisk bygdetun i Valdres. (Foto: Herangtunet)

Herangtunet ligger på Heggenes, mellom Fagernes og Beitostølen.Totalt har det vesle hotellet ni rom, fire av dem er suiter.

«På en kolle like ved Heggefjorden finner du Herangtunet på et historisk bygdetun. Se for degLillehammers Maihaugen i miniatyr, ved foten av Jotunheimen. Som på Maihaugen er bygningene her samlet av ildsjeler for å bevare områdets kulturarv. Sentralt på bygdetunet finner du vårt hotell. Bygd i tradisjonell Valdres-stil på nittitallet, opprinnelig som atelier for kunsthåndverkere», heter det på hjemmesiden Herangtunet.com.

Se oversikten over alle vinnerne verden over her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS