Norske favoritter med flott utsikt

Norske råvarer, norske mesterkokker og norske favoritter. Det er hovedingrediensene når NSB lanserer sin nye meny om bord i togene som kjører til Bergen, Stavanger, Trondheim og Bodø.

Publisert

Jostein Medhus hos Kulinarisk Akademi har vært med på å utvikle menyen hos NSB.

NSB kjører sine tog gjennom store deler av landet, derfor er det naturlig at menyen er basert på norske råvarer, smaker og favoritter. Rettene i den nye menyen varieres i takt med årstidene, og skal gjenspeile sesongens råvarer.

Samarbeid med Kulinarisk Akademi

Lammefrikasse a la NSB

– Basert på god innsikt i hva reisende ønsker å spise når de tar toget, har vi sammen med landslagskokk Jostein Medhus hos Kulinarisk Akademi kommet frem til en variert og smakfull meny tilpasset de reisendes ønsker og behov, forteller produktansvarlig NSB Persontog, Pernille Hunsbedt, i en pressemelding.

– Samarbeidet med Kulinarisk Akademi har også resultert i praktiske løsninger for hvordan bevare de gode smakene fra tilberedning på våre kjøkken i Oslo, Bergen og Trondheim – til servering om bord,sier Hunsbedt.

På menyen

Roastbiff fra Strøm-Larsen i Oslo, servert med potetsalat.

På den nye menyen står blant annet:

- Pizza med langtidsmodnet spekeskinke fra Tind på Sunnmøre

- Roastbiff fra Strøm-Larsen i Oslo

- Gaardskylling fra Smaalenene i Østfold

- Nystekte solskinnsboller, laget spesielt for NSB av Kjelstad Bakeri på Toten.

- Håndverksøl fra Haandbryggeriet i Drammen

En viktig del av reisen

Over 60 prosent av NSBs kunder forteller at mattilbudet i toget er en viktig del av reisen.

Solskinnsboller fra Kjelstad Bakeri på NSBs nyutviklede meny.

– Vi vet at mange har meninger om og ønsker for maten om bord og kundenes tilbakemeldinger er viktig for oss. Derfor jobber vi i NSB hele tiden for å tilby en stadig bedre reiseopplevelse, sier Hunsbedt.

Langstrakt meny

I tillegg til nevnte produkter, er det et utvalg av økologiske produkter og vegetarretter, samt barnemeny og nattmeny. Menyen er en utvidelse av eksisterende tilbud og i sum betyr det at det totale tilbudet om bord blir enda mer mangfoldig.

– Nå er det enklere for alle å finne noe de liker i NSB Kafé, understreker Hunsbedt.

Du kan lese mer på NSB.no/mat

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Powered by Labrador CMS