Pris til whisky fra Det Norske Brenneri

Eiktyrne Quadruple mottok publikumsprisen «Best i Festival» i klassen «Whisky/Whiskey» fra andre land enn Skottland under Oslo Whiskyfestival, sist helg.

Publisert

Dette betyr at den har utkonkurrert whisky fra land som Irland, Japan og USA. Ifølge Chris Maile, arrangør av festivalen, var det en klar seier til den norske whiskyen.

– Dette er stor stas, sier daglig leder for Det Norske Brenneri, Odd J. Nelvik.

– Vi konkurrerte mot whisky fra hele verden, og er selvsagt stolte over at vi hevdet oss helt i toppen. Dette viser at vi kan lage whisky av svært god kvalitet, selv her i lille Norge. Brenneriet vårt i Grimstad, med master blender Jon Bertelsen i spissen, har all grunn til å være stolte i dag. Dette er håndverksbrennevin av ypperste klasse, sier Nelvik

En norsk single-malt

Det Norske Brenneri var forøvrig først ut med norsk single-malt allerede i 2012.

Eiktyrne Quadruple er i bestillingsutvalget på Vinmonopolet. Det er kun produsert et begrenset antall flasker. Whiskyen har vært lagret på fire forskjellige utvalgte fat: American virgin, Bloodtub Oloroso, Brandy og Montilla-Moriles PX.

Varenr.: 11247502 (Vinmonopolet)

Pris: 740 kroner (Vinmonopolet))

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Det Norske Brenneri

Det Norske Brenneri, tidligere Puntervold/Agder Brenneri, har sin produksjon og sitt fatlager i Grimstad, på Sørlandet. Her har det blant annet vært produsert forskjellige akevittmerker og eplebrennevin siden produksjonsmonopolet i Norge ble oppløst i 2005. Dette var det første private brenneriet i Norge, etter mer enn 80 år med monopol. Grimstad har en historie tilbake til 1880-tallet når det gjelder fremstilling av hetviner, gjennom merkevaren Fuhr.

I dag er Det Norske Brenneri mest kjent for sine håndverksprodukter; akevittene Arvesølvet, Arvesølvet Helt Klar, Høvding og Hellstrøm.

I 2012 lanserte Det Norske Brenneri Norges først single malt whisky, kalt Audny. Oppfølgeren, Eiktyrne, kom i november 2015. Det året lanserte de også et ny norsk gin – basert på norske bær og urter. Harahorn – Norwegian small batch gin – en ekte håndverksgin.

Powered by Labrador CMS