En av delfinalejuryene. Fra venstre Einar Risvik, Christer Rødseth, Trine Sandberg og Jørn Lie. (Foto: Kristin Austigard)

Finalistene i Det Norske Måltid 2017 er klare

Finalistene i Det Norske Måltid 2017 er klare. Når de ulike landsdelene oppsummeres, er det nytt at Sørlandet og Østlandet markerer seg så sterkt. De to regionene har totalt 11 finalister.

Publisert

Nå er 39 finalister klare fra 14 fylker, fra Finnmark i nord til Agder-fylkene i sør. De deltar i 13 ulike kategorier. Fra starten av de seks delfinalene var alle landets fylker representert.

– Trønderne er som vanlig sterke, ja her bugner det av matskatter. Det samme gjelder Vestlandsfylkene. Men i år har vi i sterkere gard har hele landet dekket. Det er spesielt gledelig at sør og øst melder seg på og det er viktig når vi markerer 10 år med Det Norske Måltid, sier prosjektleder Kristin Austigard i en pressemelding.

Se alle finalistene i Det Norske Måltid 2017 lengre ned i saken

Tøffe delfinaler

De 39 finalistene har vært gjennom to tøffe dommerrunder for å nå finalen.

– Landets beste kokker og fagfolk er med på alle dommernivåer. De sju juryene som har arbeidet er samstemte i sine vurderinger, dermed er finalistene godt gjennomsmakt og vurdert for å komme gjennom nåløyet til finalen, påpeker Austigard.

Her kan du se alle delfinalistene

– Løfter seg

Even Ramsvik skal lage et måltid basert på de 39 finaleproduktene i Det Norske Måltid. Her i aksjon som coach for Øyvind Bøe Dalelv i Årets kokk 2017. (Foto: Morten Holt).

– Etter 10 år med Det Norske Måltid, ser vi at det er internasjonalt høyt nivå på det som produseres her i landet. Mange produsenter fanger opp tilbakemeldingene fra juryene og jobber videre for å løfte seg, sier hoveddommer Einar Risvik fra Nofima, etter siste delfinale under Matstreif i Oslo.

Finalejuryen møtes i høst for å finne vinnerne i Det Norske Måltid 2017. Samtidig er forberedelsene i full gang til den store matgallaen og finalen i Stavanger 12. januar 2018.

Saken fortsetter under bildet

– Vi gleder oss til å markere 10 år med Det Norske Måltid, der Even Ramsvik lager et måltid basert på de 39 finalistproduktene. Alle som har lyst kan kjøpe billett på detnorskemaltid.no, sier prosjektleder Sigve Skretting.

Under finner du finalistene i de ulike kategoriene.

Årets bakst

Skjenning, fra Røra Bakeri AS, Nord-Trøndelag
Håndkjevla Rummebrød, Hemsedal Flatbrødbakeri AS, Buskerud
Ølsprøtt, fra Melhus Bakeri, Sør-Trøndelag

Årets det grønne - foredlet

Musserande Eplemost av eple Karin Schneider, fra Grønvik Gard, Rogaland
Solbærdrikk (drikkeklar), fra Røyse Frukt- og bærpresseri AS, Buskerud
Bringebærsaft, fra Påldtun frukt og bær, Sogn og Fjordane

Årets det grønne – naturelle

Røde Morene-poteter, fra Bjærtnes & Hoel, Vestfold
Skjærgaardsløk, fra Skjærgaarden gartneri, Vestfold
Cerisa Deliktatesse-potet, fra Hesnes Gartneri Da, Aust Agder

Årets godbit

Duga byggkorn – hele, fra Duga AS, Østfold
Wannabe økologisk kombucha, ASK Brygghus, Buskerud
Blodpølse frå Hardanger, ekte & ærleg/Johs. Lundal & Sønner AS, Hordaland

Årets kjøtt

Ytrefilet av reinsdyrkalv, Rørosrein as, Sør-Trøndelag
Vaktel, Ryfylke Vaktel, Rogaland
Rørosviddas Perle, Mørbrad av reinsdyrkalv, Rørosrein AS, Sør-Trøndelag

Årets kjøtt – foredlet

Pinnasteik Svartfjes, Nyyyt AS, Rogaland
Slegge, Ask Gård Foredling, Buskerud
Tørket Fjellgull, Kautokeino Rein AS, Finnmark

Årets meieriprodukt – foredlet

Is med skjenning, fra Gangstad Gårdsysteri, Nord Trøndelag
RørosIs Fløteis med multer, fra Galåvolden Gård AS, Sør Trøndelag
Solbær-iskrem, fra Reins Kloster AS, Sør Trøndelag

Årets ost

Munkeby, Munkeby Mariakloster, Nord-Trøndelag
Edel Frue, Tingvollost AS, Møre og Romsdal
Granstubben rødkittost, Gangstad Gårdsysteri, Nord-Trøndelag

Årets sider

Hylleblomstsider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland
Edel Sider frå Hardanger 12%, Åkre AS, Hordaland
Edel Is-Sider frå Hardanger, Åkre AS, Hordaland

Årets sjømat – foredlet

Dybviks Loin utvannet, Jakob & Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal
Einerrøykt fjordørret, Mikals Laks AS, Rogaland
Bottarga Borealis, hel bit, Hrogn AS, Troms

Årets sjømat – oppdrett

Sirdalsørret, Norsk Ørret, Vest Agder
KITA, Bremnes Seashore AS, Hordaland
Fersk Ishavsrøyefilet, Sigerfjord Fisk AS, Nordland

Årets sjømat - villfanget

Sjøfryst torsk – benfrie porsjonsfileter, Fabrikktråleren Ramoen, Møre og Romsdal
Piggvarfilet, Reinhartsen, Vest Agder
Langeloins brettpakket, Domstein Sjømat AS avd. Stavanger, Rogaland

Årets øl

Rødskjegg, Hogna Brygg, Sør-Trøndelag
Belgisk Gyllen, Færder Mikrobryggeri AS, Vestfold
Bærtur, Kinn Bryggeri, Sogn og Fjordane

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS