Inviterer til Vintersmak i Stavanger. Fra venstre Anita Løyning (NKL Rogaland, Lærlingekompaniet), Kristin Austigard (Det Norske Måltid) og Maren Skjelde (Gladmat)- (Foto: Det Norske Måltid)

Vintersmak i Stavanger

Produsentene av noen av Norges beste råvarer, kokkespirer og matfestivalen Gladmat slår seg sammen, og inviterer til mathelg i Stavanger i februar 2021. Den nye festivalen har fått navnet Vintersmak.

«Det blir matmarked og Gladmat-løyper, nye oppdagelser blant Norges beste råvarer og kåring av Norges beste kokke- og servitørlæringer når Gladmat, Det norske Måltid og ASKO Norgescup inviterer til Vintersmak», heter det i en pressemelding.

– Vi skal heie på norske råvarer og matfaget, og det er helt naturlig for oss å samle oss for å snakke opp produsenter, restauranter og alle som lager og foredler mat og drikke for oss, sier en entusiastisk Gladmat-sjef, Maren Skjelde.

– Vintersmak starter med prisutdelingen Det Norske Måltid fredag 5. februar, der Norges beste råvarer og matprodukter skal kåres. Deretter følger «Gladmat-vinter i Øst» opp med publikumsarrangement på Tou, Gladmat-løyper og mini-bryggerifestival. Og kanskje viktigst av alt, rekruttering til bransjen skal stå i høysetet hele helga. Å koble Asko Servering Norges Cup for kokk- og servitørlærlinger sammen med Gladmat og Det Norske Måltid er rett og slett fordi vi er fullstendig avhengig av rekruttering til matbransjen for å ha gode norske råvarer og matopplevelser, sier leder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Michelin-utdeling utsatt

Påmeldinger og hjemmekos med norske råvarer

Opprinnelig skulle helgen 5.-7. februar avsluttes med utdeling av Michelin-stjerner i Stavanger konserthus, men på grunn av usikkerheten rundt pandemien, utsettes dette arrangementet til senere på våren. Nettopp usikkerheten rundt arrangementer og størrelse gjør at også Vintersmak må ta sine forholdsregler.

– Alle er selvfølgelig inviterte til å følge prisutdelingen når den strømmes direkte. Aller helst skulle vi hatt en stappfull sal med matglade publikummere. Men i år er det først og fremst finalistene og prisutdelerne som får plass i salen, også skal vi gi folk best mulig matopplevelser og trigge nysgjerrigheten gjennom TV-ruta, sier Austigard.

Strenge smittevernregler

Også Gladmatvinter i Øst legger opp til en mer kontrollert affære, og lover god plass, og at sommerens suksess med Gladmat-løyper, skal gjentas.

– Vi planlegger for at dette skal la seg gjennomføre, for publikumsarrangementet vil det bety billettering og påmelding til matløyper, og vi er heldige som gjør arrangementet i samarbeid med dyktige Tou og Stavanger Sentrum, sier Skjelde.

For Norgescup vil det være deltakere og inviterte som får være med, men man skal ikke se bort ifra at det dukker opp kokke- og servitørlærlinger på både det ene og andre arrangementet hele helga.

– Vi har mange flinke representanter for kokke- og servitørfaget her lokalt, og vi planlegger flere muligheter for at de skal få vise frem noe av det de kan denne helga, også utenfor konkurransesetting, sier Anita Løyning, som er styreleder for Norske Kokkers Landsforening, Rogaland.

Arrangementene planlegges for at de kan gjennomføres selv med strenge smittevernregler, men med mulighet for å åpne opp for flere deltakere og arrangementer om situasjonen bedrer seg.

Vintersmak

Vintersmak er navnet på mathelga i Stavanger i begynnelsen av februar.

Prisutdelingen Det Norske Måltid, matfestivalen Gladmat og Asko Servering Norgescup for kokke- og servitørlærlinger har slått seg sammen for å heie frem norsk mat, restaurantnæringen og de unge som skal sikre rekrutteringen til bransjen.

Arrangementene finner sted fra fredag 5. februar til og med søndag 7. februar.

Påfyll – Det norske Måltids faglige arrangement – dagtid 5. februar

Det Norske Måltid – 5. februar

Gladmatvinter i Øst – 6. februar

Asko Servering Norgescup – 6.-7. februar.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS