Kjetil Gundersen (midten) er en av tre norske A-dommere. Her i aksjon som dommer i NM Community Catering i 2018. Til venstre Svein Magnus Gjønvik og til høyre den danske dommeren Nikolaj C.H. Clemmensen. (Foto: Morten Holt)

Norge trenger flere dommere

Norge har per i dag tre A-dommere, det vil si dommere som kan dømme i internasjonale kokkekonkurranser.

Publisert
Blir tidligere kaptein på juniorkokkelandslaget, Geir Magnus Svae, vår neste A-dommer? (Foto: Eirik Nilssen, Impulsfoto)

Nå er det Sven-Erik Renaa, Kjetil Gundersen og Jørn Lie som er sertifisert som A-dommere, men i og med at Lie nå er manager for både junior- og seniorkokkelandslaget, betyr det at han ikke får dømt i OL og VM.

– Vi ønsker og trenger flere dommere på det nivået. Norge har nå en så sterk posisjon i kokke-Europa, at vi bør bidra med enda flere A-dommere, mener daglig leder i NKL, Espen Wasenius, og president Helge Johansen.

Presidenten forteller at foryngelse av dommerstanden var et hett tema på det europeiske presidentmøtet i mars i år.

For å bli A-dommer må du ha konkurrert selv, og nå håper daglig leder Wasenius og president Johansen at avtroppende kaptein på juniorkokkelandslaget, Geir Magnus Svae, er en het kandidat til å bli Norges neste A-dommer.

– Han har den rette kompetansen og bakgrunnen for å bli A-dommer, sier Wasenius.

For øvrig kan B-dommere dømme nasjonale konkurranser, og C-dommerne lokale kokkekonkurranser.

Det er nå etterspørsel etter nasjonale dommerkurs, og vi skal arrangere et kurs i september. Vi håper det kan få det til å gro i den norske dommerstanden.

Det arrangeres for øvrig nasjonalt dommerkurs i Oslo 7. og 8. september.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS