Fra Gladmatfestivalen i Stavanger. (Foto: Gladmat.no)

Gladmat gjentar suksessen med Kokepunktet

Fagkonferansen «Kokepunktet» ble arrangert for første gang dagen før Gladmatfestivalen i Stavanger i fjor, og ble svært godt tatt imot. I år gjentas suksessen.

Publisert
Maaemos Esben Holmboe Bang er en av innlederne under Kokepunktet i Stavanger. (Foto: Tuukka Koski)

Konferansen har stått på ønskelisten lenge, og er realisert for andre gang i samarbeid med Norsk sjømatråd, Rogaland Fylkeskommune og Sparebanken Vest.

I år arrangeres Kokepunktet på Tou Scene i Stavanger tirsdag 19. juli.

«Faglig innhold er en viktig del av Gladmatfestivalen. Festivalen har som mål å være Nordens viktigste møtepunkt for matbransjen, der nye trender oppstår og Stavanger får vist seg fram som mathovedstaden i Norge. Med årets tema «Nye tider» ønsker vi å inspirere til endring, kreativitet og nytenking for måltidsnæringen generelt, og kokker og restauratører spesielt», heter det i en pressemelding.

Mikkel Shafi.

Kokepunktet – et viktig treffsted

Markus Hippi.

– I Gladmat jobber vi systematisk med å det faglige innholdet i matfestivalen, både for publikum og bransjefolk. Vi er veldig glade for å ha realisert Kokepunktet som et viktig treffsted for matbransjen, og vi gleder oss til et aktuelt program. Kokepunktet er tett på trendene, og setter lys på utfordringer og ikke minst muligheter som ligger i tiden, sier Gladmat-sjef Mona Vervik.

Program 2016

Hvilke trender er styrende for oss nå, og hva skal skje i fremtiden? Dette er en fagkonferanse for bransjefolk, og ellers andre som er interesserte i mat og nye trender.

Kjartan Skjelde er konferansier, og i år som i fjor står både nasjonale og internasjonale navn på programmet under Kokepunktet.

Birger Svihus.

Her er noen av dem:

Esben Holmboe Bang er kjøkkensjef og dessuten medeier av grensesprengende Maaemo i Oslo, som har tre stjerner i Michelin-guiden.

Markus Hippi fra trendmagasinet Monocle byr på «New Directions». Før han flyttet til London, herjet han morgensendingene på finsk tv. Nå produserer og presenterer han radioprogrammet «The Menu» for Monocle 24, hvor han jakter på nye ideer og intervjuer «the movers and the shakers» i restaurantindustrien verden over.

Mikkel Shafi, restauratør, kokk og inspirator og innehaver av den libanesiske restauranten Manzel (som betyr «hjem») og stjernerestauranten Kokkeriet. Han er født i Danmark av palestinske foreldre, gikk på skole i Israel og bor i Danmark med sin thailandske kone og fire barn. Det er med andre ord ikke tilfeldig at Shafis matlagingsfilosofi er preget av mange kulturer.

Birger Svihus, professor i ernæring ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og ved Høyskolen i Hedmark. Han stiller spørsmålet «Vårt vidunderlige moderne liv - på tide å inkludere maten?» Svihus er spesielt opptatt av kjemien og matkunnskapens avgjørende betydning. Hans siste bok er «Spiselig. En fortelling om maten og mennesket» (Aschehoug 2016).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Gladmat

Gladmatfestivalen i Stavanger er et av landets største kulturarrangementer og en av Nordens største matfestivaler

Arrangeres i 2016 for 18.gang.

Har over 250 000 besøkende over fire dager.

Om lag 100 utstillere

Visjonen til Gladmat er å være den viktigste formidleren av matkultur; regionalt og nasjonalt.

Les mer på Gladmat.no

 

Powered by Labrador CMS