Foto: Oslo Håndverksdestilleri

Mer heder til Vidda Tørr Gin

Den anerkjente, britiske bransjebibelen The Spirits Business har i «The Travel Retail Masters» tildelt Vidda Tørr Gin utmerkelsen «Master».

Vidda Tørr Gin, produsert av Oslo Håndverksdestilleri, er for andre gang kåret til verdens beste i ginens hjemland. Smaken av norsk fjellheim dermed noe få kan måle seg med.

I sommer ble den helnorske ginen utropt som «Master» av et uavhengig smakspanel i Storbritannia.

Utelukkende med vekster som vokser vilt i Norge

Nå har Vidda Tørr gin fra Oslo Håndverksdestilleri gjentatt bragden i det som regnes som VM for tax-free brennevin.

– Det som gjør seiere helt spesiell er at vi lager gin utelukkende med vekster som vokser vilt i Norge. Vi bruker med andre ord ikke mange av de klassiske ginkrydderne som du finner i alle andre gin. Da vi lanserte Vidda, var dette den første ginen i verden uten sitrus. Situstonen i Vidda henter vi i stedet fra furuskudd og einebærene, sier salg- og markedssjef hos Oslo Håndverksdestilleri, Frederik Dahl.

Spent på responsen

Foto: Oslo Håndverksdestilleri

– Vi har allerede sett store resultater fra The Gin Master-seieren i sommer. Nå er jo ikke tax-free-salg det helt store om dagen, men da vår Norwegian Wood Vodka mottok en gullmedalje i samme konkurranse i fjor, resulterte det i internasjonal distribusjon for denne. Vi er derfor veldig spente på hva vårt lille destilleri kan oppnå i denne kanalen i fremtiden, sier Dahl.

Har produsert håndsprit

Covid-19 har bydd på andre muligheter for destilleriet ved Alna-elven i Oslo. De var allerede i mars i gang med å produsere håndsprit, og har produsert store menger av dette det siste halvåret. Når har de utvidet både lokalet og staben for å kunne opprettholde denne produksjonen, samtidig som etterspørselen etter Vidda Tørr Gin har økt svært kraftig etter verdensmestertittelen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS