Trond Andersen_Lav

SMAK09 med mange konkurranser og priser

SMAK09 blir en spennende NM- og konkurransearena som vil favne alle deler av horeca- og matbransje. Her blir det kåring av Årets Kokk, Årets Hulda, nasjonalt mesterskap i institusjonskokkfaget, beste frokosthotellet, Årets Hotelleder, NM for konditorer og kåring av Matomsorgsprisen 2009, for å nevne noe.

Publisert

I tillegg blir det flere kåringer og premiering av fortjente bransjeenere, etter at juryer som allerede er i full sving har bestemt seg før det braker løs på Norges Varemesse i Lillestrøm 3. februar neste år.

Les også: Mike Hohnen attraksjon på Smak09

Messegeneral Trond Andersen opplyser at samarbeidspartnerne er bransjens ledende aktører på respektive fagfelt og bransjeorganisasjoner.

Mange konkurranser og priser

Det knytter seg stor spenning til en del konkurranser, blant annet Årets kokk som er den norske finalisten til Bocuse d'Or, Årets Hulda (Norges beste kvinnelige kokk), Årets grønne kokk og WorldSkills Norway.

Av priser som skal deles ut, kan nevnes Matomsorgsprisen i regi Horeca og Kost- og Ernæringsforbundet, Twinings Best Breakfast (Norges beste hotellfrokost), Årets hotelleder og Årets restauratør.

Også NM i institusjonskokkfaget arrangeres på Smak09.

Les også: NM i institusjonsfaget flyttes til Smak09

NM i "skjulte" grener

- Det er spesielt viktig at fagfelt som i det daglige lever mer eller mindre i det skjulte, hentes fram i dagslyset og får sin fortjente oppmerksomhet, poengterer Andersen. Derfor er det allerede klart for NM i maskinoppvask, og det arbeides intensivt med å få til et NM i sengeoppredning, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

I tillegg blir det en masse konkurranser, ikke nødvendigvis med NM-status. Blant annet er det bokstavelig duket for en borddekkingskonkurranse og konkurranse i pizza- og bollebaking.

Vin og brennevin

Vin og brennevin blir en egen avdeling i messen, og hva er da mer naturlig enn å lage egne konkurranser for vinkelnere og barkeepere?

- Vi arbeider med saken, bekrefter Trond Andersen.

Les også: Nedtelling til messe med god smak

"
Powered by Labrador CMS