– Forskjellige øltyper og is er noe du virkelig bør prøve i sommer. Ulike smaker i isen og enkelte øl kan gå fantastisk godt sammen, mener daglig leder for Ringnes Brygghus og ekspert på å matche mat og øl, Hans Ingi Tryggvason. (Foto Ringnes)

Øl og is?? Jo, da!

Alle liker is. Veldig mange liker øl. Har du noen gang tenkt på å kombinere disse to?

To gode ting en bedre enn én, mener daglig leder for Ringnes Brygghus og ekspert på å matche mat og øl, Hans Ingi Tryggvason.

– Forskjellige øltyper og is er noe du virkelig bør prøve i sommer. Ulike smaker i isen og enkelte øl kan gå fantastisk godt sammen, sier Tryggvason.

Han har smakt seg gjennom en rekke kombinasjoner, og anbefaler å starte med å prøve ut disse tre:

Sandwich Salt Karamell – Frydenlund Bayer/Munkholm Bayer

Denne er ny av året fra Diplomis, og treffer en trend. Salt karamell har raskt blitt en favorittsmak i is- og dessertverdenen, ifølge Tryggvason. Han anbefaler å prøve bayer til Sandwich Salt Karamell.

– Bayerøl har sine egne karamelltoner, og disse komplementerer smaken av isen. Dessuten har kullsyren i ølet en forfriskende og rensende effekt. Hvis du mot formodning skulle ha noe juleøl liggende fra i fjor, så er det også midt i blinken.

Dream Yoghurt-is & Sorbét – E.C. Dahls Passion Fruit Sour/Munkholm Weiss

– Denne pinneisen har sitrontrekk, og leverer masse frisk syrlighet som vil få deg til å smile bredt i sommersolen, mener Hans Tryggvason. Han anbefaler å prøve en Sour, som vil fremheve sitronen.

– E.C. Dahls Passion Fruit Sour er perfekt siden pasjonsfrukt er nydelig til akkurat denne isopplevelsen.

Ett alkoholfritt alternativ kan være Munkholm Weiss, som også har en lett syrlighet samt aroma preget av tropiske frukter.

Fruitero Mango – Frydenlund Juicy IPA/Munkholm Fruktig IPA

En ren saftis kan være et enda friskere alternativ når det er skikkelig varmt i været.

– Denne kan du matche med en av de mest populære spesialølene for tiden, nemlig en juicy IPA, eller New England IPA om du vil. Dette er en øltype med både aroma og smak av mango og sitrus. Ølet vil fremhevet frukten i isen, og isen vil fremhevet frukten ølet, sier Tryggvason.

Her finnes det også et godt alkoholfritt alternativ i Munkholm Fruktig IPA.

Ikke «drep» ølsmaken med kulde

Før du går i gang med smakingen, har Hans Ingi Tryggvason noen tips for at smaksopplevelsen av is og øl skal bli best mulig.

– Tenk temperatur på ølet. Hvis du ønsker at smaken av ølet skal fremtre litt ekstra godt, ta det ut av kjøleskapet i litt god tid, og server det når det er på rundt 10 til 12 grader, råder han.

Ideen er at ølet skal være med på å forlenge den gode smaken av sommerisen.

– Det kan høres rart ut, men det er derfor viktig at isen ikke er for kald – det kan «drepe» noen av smakene i ølet. Ta en bit av isen og la den smelte litt på tungen før du tar en slurk av ølet.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS