Vinnerne av Det Norske Måltid 2017 på scenen i Clarion Hall. (Foto: Bitmap/Det Norske Måltid)
Vinnerne av Det Norske Måltid 2017 på scenen i Clarion Hall. (Foto: Bitmap/Det Norske Måltid)

Det Norske Måltid 2018 i gang

Påmeldingen er nå åpnet for den 11. sesongen med Det Norske Måltid. Dermed er alle produsenter som ønsker å delta invitert til å melde seg på i 13 ulike kategoriklasser.

Publisert

– Årets nyhet er at vi tilpasser konkurransen slik at vi får med oss flere av de norske sesongproduktene innen grønt. Dette betyr at vi vil gjennomføre to juryeringer for kategorien «Årets det grønne naturelle», sier prosjektleder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Første delfinale på Gladmat

Første delfinale finner sted på Gladmatfestivalen i Stavanger (18. – 21. juli), som i år markerer sitt 20-årsjubileum. Da blir det juryering del én i kategorien «Årets det grønne naturelle», i tillegg til «Årets sider» og «Årets sjømat – foredlet».

– Merk at fristen for de tre kategoriene som skal først ut er allerede fredag 6. juli, sier Austigard.

Hun viser til at målet er å fange opp grøntproduksjon som er i sesong på sommeren. For grøntprodukter som har sesong i høst, vil dommerne vurdere disse i Tromsø i september. Hvem som blir de tre finalistene i «Årets det grønne naturelle» blir først annonsert i Tromsø.

Sesongvarer

– Nå får flere muligheten til å delta. Både produsenter og bransjen har etterlyst muligheter for å delta med sesongvarer. Påmeldingsfrist for de andre kategoriene er 17. august.

– I tillegg til Gladmatfestivalen, blir det delfinaler i Trondheim, Tromsø, Oslo, og på Dyrskun i Seljord i Telemark. I forbindelse med Oste-VM i Bergen i begynnelsen av november blir det finaledømming, og vi gleder oss veldig til å få komme nært på det store arrangementet der, sier Austigard.

Påmelding og informasjon om årets konkurranse finner du på Detnorskemåltid.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Det Norske Måltid

Det Norske Måltid startet i 2008, og regnes nå som en av landets viktigste matpriser.

Målet er å skape et utstillingsvindu for norske råvarer og å jobbe for økt markedsføring, næringsutvikling og bærekraftig produksjon.

Det Norske Måltid arrangeres for 11. gang i januar 2019 (kåring for 2018).

Les mer på Detnorskemaltid.no

Powered by Labrador CMS