Norges femte Master of Wine

Julie Chéné Nyheim ble 4. september i år medlem av den eksklusive klubben av 369 «Masters of Wine» i verden. Hun er nå én av fem «Masters of Wine» i Norge.

Publisert
Julie Chéné Nyheim. (Foto: Altia)
Julie Chéné Nyheim. (Foto: Altia)

«Master of Wine» (MW) er den mest anerkjente tittelen du kan oppnå innen vinens verden.

Opprinnelig fra Frankrike

Chéné Nyheim er opprinnelig fra Frankrike, og flyttet til Norge i 2006. Hun startet MW-studiet i 2013, og har oppnådd tittelen på fire år, etter å ha passert teorieksamen i 2014, den praktiske eksamen i 2015, og nå altså fått godkjent avhandlingen i 2017.

Hennes MW-avhandling handler om norske kvinners holdninger til helse og alkohol, og hun identifiserte en klar økning i fokus på helse, når kvinner velger vin, og spesielt innholdet av sukker var av stor betydning.

Utfordrende reise

– Denne reisen har vært den mest utfordrende og samtidig mest givende jeg noensinne har vært med på. Jeg har utviklet mye vinkompetanse og samtidig vokst som person og knyttet sterke bånd til venner fra hele vinverdenen i løpet av perioden. Det er en stor ære og med mye entusiasme jeg nå går inn som medlem i Institute of Masters of Wine. Jeg har for å være ærlig ikke sluttet å smile siden jeg fikk bekreftelse på telefon fra London, sier Chéné Nyheim.

Glad i klassiske franske

Hun er spesielt opptatt av at en god vin skal formidle noe om både druen den er laget på og området den kommer fra. Hun er veldig glad i å smake blindt, siden alt søkelys da er på kvaliteten i vinen og hva man kan trekke ut av druetype, produksjonsmetode, årgang, stil, osv.

Chéné Nyheim er naturligvis spesielt glad i klassiske franske regioner som Loire, Rhône og Burgund, noe som hun nesten har fått inn med teskje fra hun startet å smake vin sammen med sin franske far.

Hun er også den andre franske kvinnelige MW i verden.

Ny stilling i Altia Norge

I hennes nye jobb som «Business Development Director» i Altia Norge ser hun frem til også å utfordre nordmenn til å prøve nye områder og druetyper fra forskjellige land, og gjerne viner som er tørrere i stilen.

– Vi er veldig stolte over å ha fått Julie med på laget, hun vil forsterke vår vinkompetanse ytterligere. Hun vil blant annet jobbe med produktutvikling og å finne spennende produsenter så Altia kan fortsette å være i forkant av trender, og legge til rette for at nordmenn kan drikke bedre, sier «Commercial Director» for Altia Norge, Frode Hellmann i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Master of Wine

Instituttet Masters of Wine (IMW) er en internasjonalt anerkjent medlemsorganisasjon. Masters of Wine (MW) er den mest respekterte tittelen i vinens verden.

IMW fremmer ekspertise, samhandling og læring på tvers av alle sektorer i det globale vinsamfunnet. Innehaveren av tittelen har bevist sin forståelse av alle aspekter av vin ved å bestå MW-eksamen; eksamenen er anerkjent over hele verden for sin strenghet og høye standarder.

I tillegg til å bestå eksamen, må MWs underskrive Code of Conduct før de har rett til å bruke initialene MW. Kodeksen krever at MWs skal handle med ærlighet og integritet, og bruke enhver mulighet til å dele sin forståelse av vin med andre.

Det er totalt 369 Masters of Wine i dag (per september 2017), fordelt på 29 land.

Vi finner Masters of Wine blant vinprodusenter, importører, journalister, distributører, bedriftseiere, konsulenter, akademikere og vinpedagoger.

Powered by Labrador CMS