Silje Takle The Green Room
Silje Takle The Green Room

Silje Takles grønne Grand Prix-drink

Har du noen gang lurt på hvordan Melodi Grand Prix-artistene har det i Green Room når de venter på poengutdelingen? Skandinavias beste bartender, Silje Takle, har forsøkt å fange Grand Prix-stemningen i en drink.

Publisert

Silje Takle har komponert drinken The Green Room i forbindelse med Grand Prix i Telenor Arena.

– Det finnes knapt noe som byr på mer fest og farge enn en internasjonal Grand Prix-finale. Derfor må en ekte Grand Prix-drink selvsagt være fargerik. Og siden artistene blir henvist til nervepirrende venting i ”green room” når de selv ikke står på scenen, ga fargen seg selv. Den måtte bli grønn, sier Silje Takle.

Ingen ballade

Hun påpeker at The Green Room-komposisjonen blir hennes eneste Melodi Grand Prix-bidrag når sirkuset inntar Norge i slutten av mai. Det musikalske har hun holdt seg langt unna.

– Jeg syntes det var mindre styr å komponere en egen GP-drink fremfor å komponere en sang. Det tror jeg Didrik Solli-Tangen og hans låtskrivere klarer fint uten min hjelp. Men bare så det er sagt: The Green Room er garantert ingen ballade, ler Silje Takle.

Siljes eventyrår

Nesten samtidig med at farsotten Fairytale snudde opp ned på Alexander Rybaks liv 16. mai i fjor, gjorde tittelen ”Skandinavias beste bartender” det samme for sognejenta Silje Takle. Hun gikk til topps i en prestisjefylt skandinavisk bartenderkonkurranse med komposisjonen ABSOLUT Bestemor.

Les saken da Silje Takle vant skandinavisk mesterskap for bartendere

Vips så vant hun en tur til England, hun fikk to drinker på barkartet til ett av de mest trendy utestedene i London, hun var på TV, i avisspalter og i magasin, samtidig som det har tikket inn stadig nye spennende oppdrag.

– Det har skjedd utrolig mye. Prisen har løftet meg faglig, men den har også gitt meg tilgang til mye jeg trolig ikke ville klart på egen hånd, sier Silje Takle.

Les om Silje Takles suksess i England her

Ny sjefsrolle

Den tidligere barsjefen ved Etoile Bar i Oslo i har nå startet i en ny spennende jobb, som bar – og restaurantsjef på Martha Mettlig på Solli Plass i samme by.

Her har hun fått full frihet til å bygge opp baren fra grunnen av og hun stortrives også med å drive restauranten. I tillegg utfordrer stadig internasjonale produsenter henne til å komponere nye drinker og hun holder en rekke drinkkurs for barer ulike steder i landet.

"

The Green Room, komponert av vår stjernebartender Silje Takle.

– Det som har skjedd det siste året har rett og slett vært en liten eventyrhistorie. For å sitere Alexander Rybak kan du trygt si at ”I’m in love with a fairytale”, sier Silje Takle.

Oppskrift - The Green Room

Slik fanger du smaken av ”The Green Room” til Grand Prix-festen:

4 cl Absolut Pears

1/2 grønt eple

2 cl eplejuice – litt søt.

2 cl sitronsaft

2 cl sukkerlake

Reven ingefær

En dråpe Ricard

Fremgangsmåte: Mødle eple og ingefær. Ha i alle ingrediensene – shake godt. Dobbeltsil over i cocktailglass. Garner med eple.

Powered by Labrador CMS