
På bærtur
Noe av det beste den norske naturen har å by på er helt gratis. Her er noen tips til hva du kan gjøre med godsakene etter bærturen. Å lage en supergod drink basert på norske bær er nemlig en enkel sak.
Forbidden Fruits – Frukter som frister

4 cl Vikingfjord vodka blåbær
4 friske blåbær
4 friske bjørnebær
4 friske jordbær
Friske solbær
1 cl limejuice
1cl sukkerlake
3 cl ingefærøl
Fremgangsmåte: Mos bær i et whiskyglass. Tilsett 4 cl Vikingfjord Vodka Blåbær, limejuice og sukkerlake i whiskeyglasset og fyll opp med knust is. Har du ikke knust is kan du legge isen i et kjøkkenhåndkle og slå den mot for eksempel kjøkkenbenken eller et annet hardt underlag.

Ice Shot Lemonade - Sitronblåbærsøt
4 cl Vikingfjord Ice Shot Blåbær eller Vikingfjord Vodka Blåbær
7 Up
Blåbær
Fremgangsmåte: Fyll et longdrinkglass med isbiter, tilsett deretter 4 cl Vikingfjord Vodka Blåbær eller Vikingfjord Ice Shot Blueberry. Fyll opp med 7 Up. Pynt med blåbær.
Ut og plukke bær?
Skal du ut og plukke bær til drinken? Her er noen fakta om bær som kan være greie å notere seg først:
Bjørnebær
Finnes på varme og lune steder i kyststrøkene mellom Oslofjorden, rundt Sørlandet og til vestlandsfjordene. Kan plukkes i august og september.
Latinsk navn: Rubus fruticosus
Trives best i 0-2 grader og må oppbevares kjølig.
Blåbær
Finnes i blåbærlyng i skogen. Kan plukkes fra juli til august.
Latinsk navn: Vaccinium myrtillus
Trives best i 0-1 grader, og kan lagres i opptil 12 dager ved denne temperaturen.
Jordbær
Markjordbær vokser vilt, men gå på selvplukk eller på torget for dyrkede markjordbær. Kan plukkes fra mai til august.
Latinsk navn: Fragraria x ananassa
Trives best i 1-4 grader og tåler ikke store temperatursvingninger.