
Høst med vårlig vri
En av Norges beste og meriterte bartender, Jesper Høst, har laget en vårlig vri på en av nordmenns favorittdrikk, Baileys og kaffe.
I følge produsenten Diageo er våren en av sesongene vi kjøper mest av den irske kremlikøren Baileys, som ofte er med på påsketuren på hytta.

Jesper Høst. (Foto: Arkiv)
Tar mye av smaken

De fleste nordmenn nyter Baileys med kaffe eller alene, med eller uten is. Er det kanskje på tide å eksperimentere litt med denne velkjente kremlikøren? Tipsene til bartender Jesper Høst kan sørge for vårens smakshøydepunkt.
– Baileys har den egenskapen at den tar mye av smaken fra andre produkter som den blandes med. Derfor er det viktig å finne produkter som kan komplimentere den karakteristiske smaken, forteller Jesper Høst.
Baileys Brûlot

En av favorittene til Høst er denne varmende varianten som er perfekt i hytteveggen når vårsolen varmer ansiktet.
– Jeg har valgt å lage en oppdatert versjon av Baileys og kaffe, en som passer godt i vårsola, sier Høst og tilsetter appelsin, stjerneanis og god kaffe.
Ingredienser
* 10 cl nybrygget kaffe
* 5 cl Baileys Irish Cream
* 1 cl Grand Marnier
* 3 stjerneanis
* 3 appelsinskall
Fremgangsmåte: Tilsett Grand Marnier, anis og appelsinskall i en kjele og sett kokeplaten på middels varme. Etter 2-3 minutter, eller når det begynner å bli varmt, tenn på blandingen med en lang fyrstikk (forsiktig med fingrene!) og la det brenne i 10-15 sekunder. Hell kaffen over slik at flammen slukner, og tilsett deretter Baileys. Når blandingen er god og varm helles den i koppen og serveres i solveggen.