I 2021 var det Toum SD Ulseth (fra venstre), Nils Flatmark, Viviane Felix Silva og Malene Rogdaberg Trå som fikk hver sin del av fondet på 100 000 kroner. (Foto: Eureca engros)

På let etter kandidater til Eureca-fondet 2022

Nå kan du - som ung kokk, søke midler fra Eureca-fondet i 2022.

Aldri før har det vært viktigere å styrke kokkefaget i Norge, spesielt etter vakuumet pandemien etterlot seg i bransjen. Eureca ønsker å bidra med og øke rekrutteringen og interessen rundt kokkeyrket, og sikre fremtidig kvalitet i kokkefaget, derfor vil Eureca også i 2022 dele ut midler fra Eureca-fondet.

I fjor var det Toum SD Ulseth, Nils Flatmark, Viviane Felix Silva og Malene Rogdaberg Trå som fikk hver sin del av fondet på 100 000 kroner.

I lang tid har det vært ekstra vanskelig i kokke- og restaurantbransjen. Nettopp derfor ønsker Eureca å fortsette og bidra, både fordi det er viktig, men også nødvendig.

Deler ut til sammen 100 000 kroner

– Med Eureca-fondet ønsker Eureca engros å bidra til at kokkefaget fremover skal være en interessant bransje i Norge. I den situasjonen vi over lengre tid har vært i så er dette ønsket større enn noen gang. Ved å hjelpe unge talenter på sin reise mot å nå sine mål, så håper Eureca å bidra med og skape en positivitet rundt kokkefaget», sier markedssjef hs Eureca engros, Jens Petter Seljebu.

Givende å løfte frem morgendagens kokker

Hvem kan søke Eureca-fondet?

For å søke må du enten være kokkestudent, lærling eller kokk, og bidraget må brukes på noe som er relevant til faget.

I søknaden må du fremlegge en plan på hva støtten skal gå til, og i etterkant må du sende inn dokumentasjon på hvordan du har brukt bidraget.

Dersom du er en av de heldige utvalgte, vil vi i Eureca følge deg på sine sosiale kanaler. Bilder og/eller film må sendes inn i etterkant, som igjen publiseres av Eureca for å vise at fondet har gått til gode formål. Dette igjen for å fremme faget.

Søknaden sendes til hei@eureca.no og merkes med Eureca-fondet.

Søknadsfrist er 15. juni 2022

Utdelingsdato: 1. september 2022

– Det er veldig givende å få være med på å løfte frem morgendagens kokker. Mer enn noen gang trenger vi engasjerte og fremoverlente ambassadører for dette flotte yrket, fortsetter Seljebu, og fortsetter.

– I søkerbunken ser vi hvert år at det er mange kokker med spennende vyer og ambisjoner der ute, og det er gledelig å få kunne bidra til at mange av disse søkerne når sine mål. Det er så mange dyktige folk vi har hatt gleden av å følge gjennom Eureca-fondet, og nå gleder vi oss til å plukke ut flere som vi ønsker å motivere så de kan prege kokkeyrket i fremtiden, i hvilken som helst kapasitet.

På jakt etter nye kokketalenter

Eureca engros oppfordrer alle som trenger hjelp med noe relevant til faget å søke. Fondet kan hjelpe med sponsorat, utdanning, utstyr, kurs eller til en helt sprø idé. Her er ingen drøm for stor eller for liten. Det viktigste er å vise lidenskap for matlaging.

– Vi oppfordrer alle som ønsker hjelp til å komme litt nærmere å få oppfylt sine drømmer til å søke. Alt fra de som har store drømmer, til de som har et konkret mål. Akkurat som i fjor har vi en god miks av jurymedlemmer til å vurdere alle søknadene, og vi gleder oss til å oppfylle årets utvalgtes drømmer, sier Seljebu.

Juryen

Dette er juryen som skal avgjøre hvem som skal få en del av Eureca-fondet:

• Christer Rødseth, kjøkkensjef på Vaaghals og Code Restaurant

• Katarina Thylin, direktør analyse og prosjekt hos Asko Norge

• Jonas Werner Andersen, kategorisjef hos NorgesGruppen

• Thomas Ekenes-Fosback, “Business Manager” hos Orkla Confectionery & Snack

• Jens-Petter Seljebu, markeds-og logistikksjef hos Eureca engros AS

• Ida Juliane Havnås, styreleder hos Eureca engros AS

• Celine E. Ekholt, Produkt og konseptutvikler for Oslofjord Conference Center og tidligere vinner av fondet

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS