Slik blir Tower Hotell i Fauske. (Illustrasjon: Snøhetta)

Vil bygge Nord-Norges høyeste hotell på Fauske

Fauske kan få Nord-Norges høyeste hotell. Eieren av Scandic Fauske, Stig Otto Nilsen i Stadssalg, vil bygge et hotell på 76 meter fordelt på 24 etasjer. Hotellet, som foreløpig ar fått navnet Tower Hotell og som vil få 240 rom, skal bygges på en pir ute i sjøen ved strandpromenaden.

Publisert
Det planlagte Fauske-hotellet vil rage 76 meter opp i lufta, og blir et markant landemerke. (Illustrasjon: Snøhetta)

Det er godkjent av kommunen, og arkitektkontoret Snøhetta fikk frie tøyler. Det er tegnet et 24 etasjers høyt hotell i den lille byen i Nordland.

Fauske har ikke mer enn snaue 10 000 innbyggere, men når dette hoteller står klart, vil lillebror slå både Tromsø, Narvik og Bodø. Scandic Havet i Bodø har 17 etasjer, mens Scandic Narvik har 16 etasjer.

Scandic Fauske Hotell er tilnærmet fullbelagt i sommersesongen, og det er behov for et nytt hotell, mener Stig Otto Nilsen i Stadsalg. (Foto: Morten Holt)

Stor trafikk gjennom Fauske

Fauske ligger sentralt til – her passerer de fleste som skal nordover – eller sørover, til og fra de nordligste delene av Norge, inkludert Nordkapp. I tillegg må det meste av trafikken til og fra Bodø om Fauske.

Fauskes posisjon midtveis mellom Trondheim og Nordkapp fyller opp hotellet i turistsesongen (rekord juli 2017 med 96,3 % belegg). Det er derfor et stort behov for kapasitetsutvidelse. Det er ønskelig å utvide med 240 rom, samt å legge til rette for nye markeder samt å kunne arrangere store møter, konferanser og større kulturarrangementer.

– Vi har avvist mange den siste tiden på grunn av at den store trafikken gjennom Fauske. Så det er virkelig behov for et nytt og større hotell på Fauske, uttaler administrerende direktør i Stadssalg, Stig Otto Nilsen til NRK.

Hotellet blir liggende på en pir ut i fjorden. (Illustrasjon: Snøhetta)

Stadssalg overtok hotellet i mars 2016.

Strandpromenaden i Fauske. (Foto: Morten Holt)

«Tower Hotell AS»

Fremfor å utvide eksisterende hotell, ønsker oppdragsgiver å bygge et helt nytt hotell i tilknytning til det eksisterende. Det er opprettet et nytt selskap, med arbeidstittelen «Tower Hotell AS». Man ønsker samtidig å se på muligheten for å bygge et nytt kulturhus i tilknytning til hotellet. Kulturhusfunksjoner og hotellfunksjoner kan således utfylle hverandre. Dette kan gi flere positive synergier for begge funksjoner. Kulturhuset kan inneholde en større multisal, kino, serveringstilbud og arealer for kulturskoleaktiviteter mm. Tanken er at hotell- og kulturhusfunksjonene skal ha gjensidig bruksverdi og fylle behovet for en utvidelse av Fauskes kulturtilbud i samarbeid med kommunen, heter det på hotellets hjemmeside.

Dette blir «nye Fauske»

– Når vi først skal bygge, skal det bygges høyt med plass til mange nye gjester, har hotelldirektør Trine Nøvik tidligere uttalt til NRK.

– Jeg vil si at dette er starten på «nye Fauske». Etableringen vil skape mange nye arbeidsplasser, trolig opp mot 70–80, sier Stig Otto Nilsen.

Scandic Fauske drives som et franchisehotell.

Mer om Tower Hotell

Her er litt om planene for hotellet

* Hotellet får 240 rom

* Inne i hotellets lobby kan du oppleve en tidevannspark som tar vann inn med tidevannet i små bassenger.

* I hotellets 23. etasje finnes en restaurant med spektakulær utsikt 360 grader. På Tower Top skal det etableres velværeavdeling, der du kan sitte under stjernene rundt ilden eller i en oppvarmet jacuzzi.

* Alle hotellrommene vil få utsikt fra gulv til tak, også på baderommene.

* Interiørene preges av trekledte vegger og himlinger.

* Det undersøkes nå hvordan Tower Hotell kan ha en utstrakt bruk av tre. Tre er bundet Co2, inneholder ingen miljøgifter, er et levende materiale som puster og lukter godt.

Les mer om hotellplanene på Fauskehotell.no

Les også: Dette blir verdens høyeste trehotell

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS