Christopher W. Davidsen kommer til Norgescup. Her i aksjon i Lyon i januar 2017. (Foto: Morten Holt)

Kokkeeliten heier frem kokketalentene

Bocuse d’Or-sølvvinner Christopher W. Davidsen, Top Chef-vinner Renee Fagerhøi og landslagenes leder Jørn Lie topper laget av de kjente kokkene som kommer for å heie frem talentene under lærlingekonkurransen Norgescup i Stavanger 24. og 25. februar. 64 kokk- og servitørlærlinger fra hele landet deltar i konkurransen.

Publisert
Jørn Lie kommer til Norgescup. (Foto: Morten Holt)

Fra hele landet fra – Troms i nord, til Agder i sør, kommer til sammen 21 lag med kokkelærlinger og 11 lag med servitørlærlinger for å delta i konkurransen.

Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, som i år arrangeres for 30. gang, starter med innledende konkurranser fredag og avsluttes med finale og bankett lørdag kveld. Jåttå videregående skole er konkurransearena, mens finalen og banketten finner sted på Scandic Stavanger Forus Hotel.

Gunnar Jensen og Renee Fagerhøi kommer til Norgescup. (Foto: Det Norske Måltid)

Heies frem av sine helter

– Talentene heies frem av sine helter, og både sølvvinner fra VM i Lyon nå i januar, Christopher W. Davidsen og Top Chef-vinner Renee Fagerhøi er store forbilder for lærlingene som konkurrerer i Norgescup, sier prosjektlederne Anita Løyning og Frode Selvaag i arrangementskomiteen.

Daniel Rouge Madsen kommer til Norgescup. (Foto: NKL)

Blant de kjente kokkene som kommer er nevnte Renee Fagerhøi (hoveddommer) og Christopher W. Davidsen, samt Jørn Lie (leder for landslagene), Torill og Sven Erik Renaa (Renaa i Stavanger), Daniel Rouge Madsen (konferansier), Karl Erik Pallesen (Fisketorget i Stavanger), Gunnar Jensen (Mathallen i Tromsø) og Christian André Pettersen (Mondo ++).

Lærlingene får møte sine helter

Arja Pedersen og Kim Iamram fra Spiseriet deltok i Nordisk i fjor. (Arkivfoto: Ragnar Ydse)

– Alle disse har markert seg positivt i konkurranser og på TV, de har Michelin-stjerner, og det er kjempeviktig at lærlingene får møte sine forbilder. Vi gleder oss til å se talentene markere seg, mange av dem vil vi nok høre mer til i fremtiden, sier Løyning og Selvaag.

Lærlingene skal lage mat med tildelte råvarer og servere maten til gjester. De blir målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak. Årets ingredienser er Sterling-kveite, Smaalenene-kylling, sjømat fra Lerøy, smør og kremfløte fra Tine, Valrhona-sjokolade og jordskokk fra Bama.

Vinnerlagene går videre til Nordisk mesterskap

Ett kokkelag og ett servitørlag går videre til Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger, som arrangeres i Finlands hovedstad Helsinki 21. og 22. april.

Det er Kokkenes Mesterlaug Rogaland som arrangerer norgesmesterskapet for Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL). NHO Reiseliv, som organiserer nærmere 3000 reiselivsbedrifter landet rundt, er med som samarbeidspartner

Norgescup og Tine Matcup

Samtidig pågår konkurransen Tine Matcup, som er en tilsvarende konkurranse for elever på matfag, som er i sitt andre år på videregående skole.

Her får elevene prøve ut sitt konkurranseinstinkt og kjent på hva det innebærer. Målet er å motivere dem til å satse videre.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Norgescup 24. – 25. februar 2017 på Jåttå videregående skole

Konkurranse for kokk- og servitørlærlinger – de skal lage mat med tildelte råvarer og servere maten til «gjester» og blir målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak

90 deltakere er forventet å melde seg på (30 lag med 3 deltakere + lagleder)

Årets ingredienser er Sterlingkveite, sjømat fra Lerøy, Smaalene hel kylling, Tine Smør og kremfløte, Valhrona sjokolade og jordskokk fra Bama

Over 50 kokker jobber dugnad på arrangementet som feirer i år 30 år siden starten i 1987

Målet med Norgescup er å skape engasjement og kunnskap om faget for kokker og servitører

Det er også en viktig arena for nettverk og faglig stolthet

Norgescup går over to dager og vinnerne kvalifiserer seg til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger

Norgescup har med lag fra hele landet

Les mer på Norgescup.no 

Powered by Labrador CMS