Kvitfjell - Varden (Montasje)
Kvitfjell - Varden (Montasje)

Kvitfjell får sin tredje fjellside

Kvitfjells tredje fjellside har vært planlagt i lang tid. Nå er det klart; en ny stolheis og fem kilometer nye løyper ferdigstilles sesongen i Kvitfjel i sesongen 2017/18.

Publisert
Foto: Vibeke Fürst Holtmann
Foto: Vibeke Fürst Holtmann

– Det er en stor milepæl for Kvitfjell at utbyggingen nå er vedtatt, med oppstart allerede til våren 2017, forteller daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud i en pressemelding.

Til fjells på under seks minutter

Det blir også bygget en ca. 250 meter lang stolheis som blir en forbindelse mellom vestsiden og Kvitfjell Varden. Heisen strekker seg over ent vakkert naturområde, og vil bli en liten utsiktssafari på vei over til Kvitfjells tredje fjellside. Der ender du på starten til den nye express-stolheisen som går helt til fjells på Kvitfjell Varden. Den nye ekspressen blir en seks-seters stolheis med god kapasitet. Her kommer du til fjells på under seks minutter.

– Fra toppunktet på den nye stolheisen ligger også hele fjellheimen foran deg, med et løypenett som strekker seg til Skeikampen i sør, og Gålå - Fefor i nordvest. Kvitfjell får nå tre fjellsider med unik og differensiert skikjøring. Dette knyttet sammen med moderne stolheiser med god kapasitet. Her kan du stå på ski fra Gudbrandsdalen helt inn i Peer Gynts Rike, en skisafari som vil gi deg alpefølelsen, sier Stensrud.

Nye løyper

De nye løypene i Kvitfjell Varden ligger opp mot høyfjellet i variert skogsterreng. Her bygges i første etappe familievennlige grønne og blå løyper, som vil være et godt supplement til Vestsiden og de litt tøffere løypene ned mot Gudbrandsdalen. Begge løypene får god bredde og blir perfekt for store, gode carvingsvinger.

Tomtene

Det er lagt ut tre nye tomteområder med umiddelbar nærhet til bakken og langrennsnettet. Godt over 20 tomter har blitt solgt siden desember, og Alpincos styre vedtok denne uken at Kvitfjells tredje fjellside realiseres.

Tomtene ligger fra 870-950 moh. i et svært snøsikkert område med utsikt mot Rondane, Jotunheimen, Peer Gynts rike og Kvitfjells vestside. Alle tomtene har umiddelbar ski inn og ut til alpine traséer og langrennsnettet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS