Geir Arne Sjøenden (til høyre) hos Sergas AS. (Foto: Sergas AS)

Automatisk slokkeanlegg for frityr

Sergas AS har i samarbeid med Noha lansert automatisk slokkeanlegg for lukkede frityrmaskiner.

Publisert

Noha KitchenFlex er et automatisk slokkesystem med skum-slokkemiddel, spesiallaget til brann i frityr og matolje.

Systemet passer til Sergas sine lukkede frityrmaskiner. Matoljer antennes spontant ved 350 grader, og kan ikke slukkes med vanlige slokkemidler eller vann.

– KitchenFlex blir derfor levert med et ABF skumslokkemiddel, som er godkjent for matfett, og hindrer re-antenning etter slokking. Systemet er koblet direkte inn i oljebeholderen, uten at det blir montering eller noe kundene daglig må gjøre. Og det slukker både automatisk og kan løses ut manuelt, opplyser Geir Arne Sjøenden hos Sergas AS.

Systemet blir levert og montert i samsvar med Sikkerhetsforskriften fra FG, som utarbeider regler for å redusere risikoen for brann- og innbruddskader. KitchenFlex har gjennomgått omfattende tester og det er enkelt å bytte ut enkeltdeler og komponenter dersom det utløses.

Innvendige komponenter er i rustfri utførelse, og systemet kan driftes uten elektriske komponenter men leveres med mulighet for sammenkobling/varsling til andre brannsystemer. Dette minsker faren for driftsfeil og omfattende service, slik at drifts- og vedlikeholdskostnadene holdes lave.

Pris: 13 990 kroner (pluss mva., ferdig montert).

Les mer på Sergas.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS