Foto: Vika Bygg/Hotel Bristol

Bevarer historisk identitet på Hotel Bristol

Vika Byggs installasjon av nyhimling på Hotel Bristol viser hvordan en klassisk og hvit akustikkhimling endrer innredningens helhetlige uttrykk med et kreativt trykket mønster.

Publisert

God akustikk trenger ikke å gå på kompromiss med kreativitet og godt design. Himlingen er samtidig med på å bevare hotellets historiske identitet.

Historiske og tradisjonsrike Hotel Bristol i Oslo har fått nye himlinger i den «Mauriske Ballsalen».

«Et tradisjonelt mønster er trykket på Sonar himlingen for å bevare hotellets identitet. Vika Bygg, som er spesialister på systemhimling og tak, har nylig installert himlingsplater fra Rockfon i den ærverdige ballsalen. Her fikk himlingsmontøren Roy Wårheim muligheten til å være med på en mer kreativ takinstallasjon enn normalt», heter det i en pressemelding.

Foto: Vika Bygg/Hotel Bristol

Akustikk og kreativt design

Førende leverandør av akustiske steinull-himlingsløsninger, Rockfon, tilbyr unike produkter og løsninger etter kunders behov. Daglig leder, Jonny Aas, hos Rockfon i Norge forteller at god akustikk trenger ikke å gå på kompromiss med godt design:

– Rockfon Sonar er en himling i steinull med en klassisk og jevn overflate. Den har lydabsorpsjon i klasse A, og så er overflatestrukturen glatt og derfor kan den oppgraderes med et trykket mønster. Dette er en metode mange arkitekter kanskje ikke er klar over, fordi for mange handler himlinger om akustikk og lyd, men vi ser at design og utseende er blitt en viktigere del for kunders valg av himlinger, sier Aas.

Kun fantasien som setter begrensninger

Roy Wårheim har drevet Vika Bygg i 15 år, og han har samarbeidet med Rockfon siden han startet.

– Jeg har god erfaring med denne platen, og den er enkel å montere. Det var gøy å se at himlingen var med på å gi et helhetlig uttrykk og bevare ballsalens identitet, sammen med verneverdige malerier og kunst på veggene. Det er første gang jeg utfører en takinstallasjon som dette, sier Wårheim, og fortsetter:

– Vanligvis arbeider jeg med hvite tak, og jeg var faktisk ikke klar over at det kunne trykkes mønster på Rockfons Sonar plate. Dette har gitt meg nye muligheter for å jobbe med kunder som ønsker et mer kreativt og annerledes utseende på himlingen. Det er en unik løsning som jeg vil oppfordre kundene mine til å velge i prosjekter hvor det kan være relevant.

Rockfon Sonar gir full designfrihet takket være mange kantalternateriver og modulstørrelser, Aas forteller:

– Her har kunden muligheten til å velge hvordan mønsteret eller utseende skal se ut, og det er kun fantasien som setter begrensninger, sier Aas.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS