Foto: Hotels.com

Hoteller med overraskelser

I tidens løp har hoteller kommet og gått, mens andre har blitt restaurert eller ombygd – og noen av dem skjuler en hemmelig fortid. En gang imellom, mange år senere, hender det at disse perlene blir avdekket og gjenopplivet.

Publisert

Hotels.com har funnet frem til noen av disse stedene.

Foto: Hotels.com

Andaz London Liverpool Street, London, Storbritannia

Foto: Hotels.com

Bak veggene på Andaz London Liverpool Street, det tidligere Great Eastern Hotel, bygd i 1884, skjulte det seg et innebygd frimurertempel. I årenes løp ble det forseglet og glemt. Det var først over 100 år senere, i 2000, at tempelet ble gjenoppdaget under oppussingsarbeider, da det ble oppdaget at byggetegningene ikke samsvarte med selve bygningen. I dag kan gjester booke tempelet til private arrangementer, hva enten det er snakk om møter, brylluper eller eksklusive middager.

Foto: Hotels.com

Hotel Nacional de Cuba, Havanna, Cuba

Statseide Hotel Nacional de Cuba var et sted for mange glamorøse arrangementer forut for Cubakrisen i 1962. Under krisen brukte Fidel Castro og Che Guevara hotellet som hovedkvarter mens de forberedte seg på et mulig luftangrep. Den kubanske hæren bygde skyttergraver og tunneler på hotelleiendommen, og disse er i dag et utstillingsområde som vitner om stormaktskonflikten.

Grotta Giusti, Monsummano Terme, Toscana, Italia

I berggrunnen under Grotta Giusti ligger en grotte med varme kilder, som har status som tusenårssted. Den varme grotten ble avdekket ved en tilfeldighet i 1849, da arbeidere som jobbet med bygningen, oppdaget at det steg tett damp opp fra bakken. Giuseppe Giusti, italiensk poet og eiendommens daværende eier, anså funnet som «verdens åttende underverk». I dag er Grotta Giusti et termisk luksusspa.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS