Skaslien Gjestgiveri skal selges. Ottar og Elin Skaslien (bildet) har drevet familiebedriften sammen med Morten Skaslien siden 1983.
Skaslien Gjestgiveri skal selges. Ottar og Elin Skaslien (bildet) har drevet familiebedriften sammen med Morten Skaslien siden 1983.

Selger Skaslien Gjestgiveri

Etter at det har vært i familiens eie i 70 år, og at Morten, Elin og Ottar Skaslien har drevet familiebedriften de siste 40 årene, er det bestemt av livsverket skal selges. – Her kommer de til dekket bord, sier Ottar Skaslien.

Skaslien Gjestgiveri på Kirkenær.
Inngangspartiet på Skaslien Gjestgiveri på Kirkenær.

De tre fyller henholdsvis 64 ,71 og 67 år i 2023, og mener tiden er inne for at nye krefter kan overta det prisbelønte kurs-, spise- og overnattingsstedet.

Skaslien Gjestgiveri, som ligger drøye tre mil nord for Kongsvinger, er kjent langt utenfor distriktets grenser. I 2001 ble det kåret til det aller beste spisestedet langs veien i Norge.

I 2022 omsatte Skaslien AS for drøye 12 millioner kroner, med et driftsresultat på drøye halvmillionen.

Salgsprosess i gang

De er begge kokkeutdannet, men det er Ottar Skaslien som har styrt på kjøkkenet. Elin Skaslien har hatt ansvaret for den daglige driften av Skaslien Gjestgiveri.
De er begge kokkeutdannet, men det er Ottar Skaslien som har styrt på kjøkkenet. Elin Skaslien har hatt ansvaret for den daglige driften av Skaslien Gjestgiveri.

Gjestgiveri-driften drives i dag av Elin og Ottar Skaslien. De er begge kokkeutdannet, men det er Ottar som har styrt på kjøkkenet, mens Elin har ledet den daglige driften.

Skaslien Gjestgiveri ligger like inntil riksvei 2 i Innlandet.
Skaslien Gjestgiveri ligger like inntil riksvei 2 i Innlandet.

– Klart at dette er vemodig å ta dette valget, men alt har sin tid. Nå har vi nådd pensjonsalderen, og da vil det være fint å få noen gode år uten å stå på ei vaktliste, sier Elin og Ottar Skaslien til lokalavisen Glomdalen.no.

– Vi har ingen pris på stedet enda, men prosessen med det er i gang. Vi har ikke hatt noen endelig takst, og vi ønsker så klart at de som overtar, skal klare seg. Hvis ikke, er det ingen vits. Nå vil vi få inn noe nytt, nye tanker og ideer, nye smaker og nye eiere og drivere, sier Elin og Ottar Skaslien til lokalavisen.

Kommer til dekket bord

De som overtar, kommer til dekket bord, sier Ottar Skaslien.
– De som overtar, kommer til dekket bord, sier Ottar Skaslien.

– Vi kan godt være med som konsulenter og rådgivere dersom de nye eierne ønsker det. Her kommer de til dekket bord. Det er bare å få nøklene, sette på gassen på kjøkkenovnene, og hente råvarer på kjølen, sier Ottar Skaslien til Glomdalen.no.

Han forteller at de får god hjelp med prosessen videre, og han har kontakt med et selskap som tar seg av det formelle og juridiske.

– Dette kan fort ta litt tid, og vi må se an interessen. Det kan jo være at noen av de ansatte vil overta også, sier Skaslien, som har 17 ansatte i full stilling, pluss vikarer og ekstrahjelp.

Lærebedrift

Skaslien har utdannet mange lærlinger siden 1980-tallet.
Skaslien har utdannet mange lærlinger siden 1980-tallet.

Spisestedet har alltid vært kjent for sitt gode kjøkken, og gjennom alle år har stedet satset også satset på lærlinger, både kokker og servitører.

Noen av de som tok fagbrev på Skaslien har senere kommet tilbake med nye tanker og kreative innspill. De tilfører stedet nytenking og kvalitet. Den første lærlingen som ble utdannet på Skaslien, er fortsatt ansatt på stedet.

– Det handler om å rekruttere til faget. Det er et interessant yrke, som vi vil bidra til å styrke, sier Ottar Skaslien.

– Våre kokker er lidenskapelig opptatt av den gode smaksopplevelsen og det serveres alltid god mat fra bunnen av, til alle måltider. Våre servitører kan anbefale godt drikke tilpasset menyen, alt fra lokal produsert bringebærdrikk eller eplemost, til fantastisk god vin eller gode drinker. Skaslien er kjent for et godt kjøkken og har vunnet flere priser og utmerkelser for sin kokkekunst, sier Ottar Skaslien til Glomdalen.no.

Også begravelsesbyrå

Morten Skaslien.
Morten Skaslien.

Ottars bror Morten Skaslien, som også er utdannet kokk, har hatt ansvaret for begravelsesbyrået, som også stedet driver.

Grue Begravelsesbyrå ble startet i 1974, da det ble etablert av Morten og Ottars far Ollvar Skaslien, som den gang eide og drev Skaslien Gjestgiveri på Kirkenær sammen med sin kone Åse.

Da Ollvar døde i 1983, ble Grue Begravelsesbyrå overtatt av sønnene. Senere ble det fusjonert inn i Kongsvinger Begravelsesbyrå Grønlund AS, og Morten Skaslien har ledet dette selskapet gjennom mange år.

Les mer på Skaslien.no

Les enda mer på Glomdalen.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS