Fra den nye flytstien i Hemsedal. (Foto: Destinasjon Hemsedal)
Fra den nye flytstien i Hemsedal. (Foto: Destinasjon Hemsedal)

Spektakulær flytsti i Hemsedal

Hemsedal ønsker for å bli attraktiv som stisykkeldestinasjon, og første ledd i satsingen er en total 10,5 kilometer lang flytsti i Hemsedal Skisenter. Lørdag 2. oktober åpnes tre kilometer av den nye flytstien.

Publisert

Tidligere i sommer ble det teståpnet 6,5 kilometer av den nye blågraderte flytstien, og mottakelsen har vært overveldende med flere tusen glade syklister, som har tatt 8-seteren til toppen av skisenteret, for deretter å la sykkelen rulle gjennom en nærmest naturlig berg-og-dalbane med doseringer og kuler.

Her trenger du ikke være ekspert for å ha det gøy, og den nye stien har tiltrukket både ung og gammel, eksperter og de som er helt ferske på terrengsykkel.

– Sommeren har vært helt fantastisk i Hemsedal og vi har virkelig sett at vårt nye produkt virkelig har slått an. Det har kommet mange ivrige syklister for å teste vår nye flytsti, sier daglig leder i Destinasjon Hemsedal, Richard Taraldsen.

Spektakulær sykkeltur

Kart over flytstien i Hemsedal. (Illustrasjon: Destinasjon Hemsedal)
Kart over flytstien i Hemsedal. (Illustrasjon: Destinasjon Hemsedal)

Nå kan sykkelfolket godt begynne å glede seg: Lørdag 2. oktober åpner Hemsedal nemlig enda tre kilometer av den totalt 10,5 kilometer lange flytstien.

– De tre nye kilometerne er noe av det heftigste du har sett i Norge, mener Taraldsen.

Det er Rekkje Stiutvikling som har tatt på seg oppgaven og bygge Hemsedals store satsning på sommeren, og de har ikke holdt igjen på utforming av løypa. Tilretteleggingen er spektakulær- og det samme er naturopplevelsen som syklister kan se frem til.

Flytstien har allerede tiltrukket seg massiv oppmerksomhet i terrengsykkelverden både i inn- og utlandet. Magasinet Terrengsykkel var fulle av lovord da de fikk teste deler av løypa i fjor høst. «Vi fikk testet i underkant av halvparten av stien – og kan konkludere med at dette vil bli en helt vanvittig sykkelopplevelse», ble det skrevet.

9,5 kilometer klar til høstferien

Prosjektleder hos Destinasjon Hemsedal, Anneli Rosberg Vøllo, mener de ligger godt i rute til å åpne til 2. oktober.

– Det vil være en transport etappe på 175 m på grusvei før du begir deg inn på nedre delen av flytstien som ender opp i bunnen av 8-seteren. Det vil si at hele 9,5 km står ferdig til årets høstferie, vi gleder oss til hele flytstien står ferdig 2022. Det er også gjort andre forbedringstiltak gjennom sensommeren – som f.eks. økt kapasitet for sykkeltransport i heisen, og vedlikehold på deler av løypa som åpnet tidligere i sommer, sier hun i pressemeldingen.

Destinasjon Hemsedal, Hemsedal kommune og Hemsedal Idrettslag står bak satsingen, og har dannet Hemsedal Aktivitetsanlegg.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS