Scandic Hotels har erobret frokosttronen i Oslo med Scandic St. Olavs plass. (Foto: Scandic Hotels)

Alle finalistene i landets beste hotellfrokost

Alle finalistene i «Twinings Best Breakfast 2017», kåringen av landets beste hotellfrokost, er nå klare. 15 av de 31 finalistene er Scandic-hoteller. Scandic har for øvrig også erobret tronen i hovedstaden.

Publisert

Det betyr at Scandic Hotels har 12 fylkesvinnere, Thon Hotels har tre fylkesvinnere og Nordic Choice Hotels har én fylkesvinner, mens tre frittstående hoteller er vinnere i sine respektive fylker.

Videre har Thon Hotels fem såkalte «wild cards», Scandic Hotels fire og Radisson Blu ett, mens to frittstående hoteller er videre i den kategorien.

Scandic dominerer frokostkåringen. Her fra Scandic Oslo Airport Hotel. (Foto: Scandic Hotels)

15 av 31 finalister er Scandic-hoteller

Totalt er da hele 15 av de 31 hotellene som er videre i kåringen av landets beste hotellfrokost Scandic-hoteller (inkludert Grand Hotel Oslo by Scandic).

Slik fordeler det seg mellom kjedene:

Scandic Hotels: 15 hoteller.

Thon Hotels: 8 hoteller.

Nordic Choice Hotels/Nordic Hotels & Resorts: 2 hoteller.

Rezidor/Radisson Blu Hotels: 1 hotell.

Frittstående hoteller: 5 hoteller.

Scandic St. Olavs best plass i Oslo

Det kanskje mest oppsiktsvekkende i de innledende rundene, er at fjorårets sølvvinner, Thon Hotel Rosenkrantz, ikke er fylkesvinner i Oslo.

Der har nemlig Scandic tatt tilbake tronen – med gamle Scandic Edderkoppen, nå Scandic St. Olavs plass. Rosenkrantz er imidlertid med videre som «wild card» i Oslo, der også fire andre hoteller er med videre i samme kategori. Der får også Rezidor med sitt første hotell til finalerunden, Radisson Blu Plaza Hotel.

Thon Hotel Oslo Airport er fylkesvinner i Akershus i 2017. (Foto: Thon Hotels)

Også The Thief (Nordic Hotels & Resorts), Thon Hotel Terminus og Grand Hotel Oslo by Scandic er med videre som «wild cards» fra Oslo.

– Vi får gode anmeldelser på nettet for maten, og mange Oslo-folk kommer også innom i helgene for å spise frokosten vår. Vi har også faste stamkunder som starter arbeidsdagen hos oss. Alle medarbeiderne på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo er svært dedikerte og har lagt ned mye arbeid i frokosten, uttaler hotelldirektør Lars Petter Mathisen på Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo, som er med videre som «wild card».

Thon best på Gardermoen

Thon Hotels har Akershus’ beste frokost. Thon Hotel Oslo Airport vinner nemlig kåringen for Akershus, der et annet Gardermoen-hotell, Scandic Oslo Airport, er tatt med videre som «wild card».

Les også: Fylkesvinnerne i Finnmark, Troms, Nordland og Nord-Trøndelag

Scandic har hele 12 fylkesvinnere, noe som er tangering av kjedens tidligere rekord. Her fra fylkesvinner i Sør-Trøndelag, Scandic NIdelven. (Foto: Scandic Hotels)

Les også: Fylkesvinnerne i Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland.

Les også: Fylkesvinnerne fra Hedmark, Oppland, Buskerud og Telemark

Les også: Dette er fylkesvinnerne i Agder-fylkene, Østfold og Vestfold

12 fylkesvinnere fra Scandic, totalt 15 fra kjeden videre

Scandic er uten tvil årets frokostvinner så langt. Kjeden har med 15 hoteller videre, og hele 12 av dem er fylkesvinnere. Når nå kjeden også kan skryte av å ha hovedstadens beste frokost, er nok Scandic-ledelsen veldig fornøyd med tingenes tilstand.

Åtte Thon-hoteller er videre i kåringen av landets beste hotellfrokost i 2017. (Foto: Thon Hotels)

– Dette er fantastisk stort for hele teamet på Scandic St. Olavs plass og jeg er så stolt på deres vegne. Frokost er noe det nyrenoverte hotellet virkelig satser på, og derfor er det ekstra stas å få denne anerkjennelsen, sier en jublende glad hotelldirektør, Kristian Fredrik Mehus.

– Hver dag jobber våre dyktige medarbeidere for at gjestene skal få en best mulig start på dagen. At vi nå kan smykke oss med tittelen Oslos beste frokost, inspirerer oss til å bli enda bedre, selvfølgelig sammen med alle de hyggelige tilbakemeldingene vi får fra våre fornøyde frokostgjester, sier han videre.

Frokosten på Scandic Oslo Airport Hotel er plukket ut som wild card. (Foto: Scandic Hotels)

Stor prestisje i å være best i byen

Dette første gangen Scandic St. Olavs plass tar hjem fylkesseieren i en kåring som verdsettes høyt blant hotellene og som det er stor prestisje i å vinne. Twinings Best Breakfast er den mest omfattende kåringen av sitt slag, og kokker og sommelierer fra Haugen-Grupen vurderer frokoster ved mer enn 400 hoteller over hele landet.

– Vi har det siste året jobbet svært målrettet for å servere våre gjester den aller beste frokosten i Oslo. Det handler om å yte god service, skape en god atmosfære og å levere hver eneste dag på presentasjon og varierte og fristende frokostprodukter av høy kvalitet. Tilbudet skal være like godt og fristende om du er førstemann eller sistemann som entrer frokostrestauranten, sier Magnus Melsom, er ansvarlig for mat og drikke-tilbudet på Scandic St. Olavs plass.

Åtte Thon-hoteller videre

Åtte Thon-hoteller har gått videre til finalerundene. Tre av dem er fylkesvinnere.

– Dette er selvsagt stort for oss. At vi har åtte hoteller med videre til semifinalen er fantastisk! Thon Hotels vant kåringen i fjor og tok både første- og andreplassen. At vi nå har så mange hoteller med videre i frokostkonkurransen er et bevis på at vi har gjort mye riktig og at gjestene våre liker det de spiser. Vi får veldig mange positive tilbakemeldinger for hotellfrokosten av våre gjester. Det blir spennende å se hvem som vinner i år, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, i en pressemelding.

Fylkesvinnere; landets beste hotellfrokost 2017

Disse er kvalifisert videre i Twinings Best Breakfast 2017.

Finnmark: Scandic Kirkenes

Troms: Scandic Ishavshotel, Tromsø

Troms: Thon Hotel Harstad (wild card)

Nordland: Thon Hotel Lofoten, Svolvær

Nordland: Thon Hotel Bodø (wild card)

Nord-Trøndelag: Scandic Hell

Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven, Trondheim

Møre og Romsdal: Scandic Seilet, Molde

Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord Hotel, Førde

Hordaland: Scandic Byparken, Bergen

Hordaland: Thon Hotel Rosenkrantz, Bergen (wild card)

Rogaland: Scandic Maritim Hotel, Haugesund

Rogaland: Scandic Stavanger Airport Hotel Sola (wild card)

Hedmark: Scandic Elgstua, Elverum

Oppland: Hafjell Hotell, Gjestegården i Øyer

Oppland: Nythun Høyfjellstue (wild card)

Buskerud: Scandic Park Drammen

Telemark: Quality Hotel Skjærgården, Langesund.

Vest-Agder: Dyreparken Hotell, Kristiansand

Aust-Agder: Thon Hotel Arendal

Vestfold: Scandic Park Sandefjord

Østfold: Støtvig Hotel, Larkollen

Østfold: Refsnes Gods, Jeløya (wild card)

Akershus: Thon Hotel Oslo Airport, Gardermoen

Akershus: Scandic Oslo Airport, Gardermoen (wild card)

Oslo: Scandic St.Olavs plass, Oslo

Oslo: Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo (wild card)

Oslo: Grand Hotel Oslo by Scandic, Oslo (wild card)

Oslo: Thon Hotel Terminus, Oslo (wild card)

Oslo: Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo (wild card)

Oslo: The Thief (Nordic Hotels & Resorts), Oslo (wild card)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Twinings Best Breakfast

* «Twinings Best Breakfast», eller «Norges beste hotellfrokost», er kåret av Haugen-Gruppen siden 2005, og arrangeres i 2017 for 13. gang.

* Konkurransen går ut på at om lag 400 hoteller over hele lander vurderes av en uavhengig jury i tillegg til Haugen-Gruppens konsulenter som består av kokker og sommelierer. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut i fra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

* Deretter kåres fylkesvise vinnere kåres, før en jury er i sving noen måneder for å plukke ut finalistene. De tre beste hotellene inviteres til premieutdeling utpå høsten.

* Scandic Nidelven (tidligere Rica Nidelven) i Trondheim har vunnet kåringen 10 av de 12 foregående gangene. Radisson Blu Plaza Hotel vant i 2005, mens Thon Hotel Lofoten vant i 2016.

* Stephen Twining, 10. generasjon Twining, er kåringens beskytter.

* Her kan du lese alt om frokost og kåringen av landets beste hotellfrokost

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2016

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2015.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo 3) Scandic Nidelven, Trondheim og The Thief, Oslo. Hederspris: Roger Johansen, Scandic Hell Hotel.

2017: ??

Powered by Labrador CMS