Frokost på Scandic Nidelven. (Foto: Scandic Hotels)

Årets beste frokost serveres på Scandic eller Thon

Åtte hoteller kom gjennom nåløyet til den endelige og avgjørende finalen i kåringen av årets beste hotellfrokost. Fem av dem er Scandic-hoteller, tre fra Thon Hotels.

Publisert

Alle medaljevinnerne fra i fjor, Thon Hotel Lofoten, Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo og Scandic Nidelven er videre.

I tillegg er et annet Rosenkrantz-hotell med videre, nemlig Thon Hotel Rosenkrantz i Bergen. Scandic har dessuten med Scandic Hell, Scandic Byparken i Bergen, Scandic Seilet i Molde og Scandic Ishavshotel i Tromsø videre til den avgjørende dysten.

Noe underlig synes vi det er at Thon Hotel Rosenkrantz, som er med som wild card fra Oslo, er blant de åtte finalistene, mens Scandic St. Olavs plass, som ble fylkesvinner i Oslo, ikke er blant finalistene...

Her kan du se oversikten med alle fylkesvinnerne

Scandic med fem av åtte hoteller i frokostfinalen. Fra venstre hotellkjedens kjøkkensjef Morten Hallan, administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold og direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting. (Foto: Scandic Hotels)

– Dedikerte medarbeidere

– Finaleplassene er resultatet av fantastiske medarbeidere, knallhard jobbing og kontinuerlig arbeid med å utvikle og forbedre frokosten vår. Nøkkelord er gode råvarer, videreutvikling, lokalmat og at vi setter kokken i sentrum, sier kjøkkensjef i Scandic Norge, Morten Hallan.

Direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting, tror kombinasjonen av service, bærekraft og en frokost som passer for alle gjør at Scandic har så mange finalister i Twinings Best Breakfast, uoffisielt NM i hotellfrokost.

– Vi var tidlig ute med bærekraft, allerede på 90-tallet. Frokosten vår er Debio bronsemerket og vi har et rikt og velsmakende tilbud til alle våre gjester. Det er viktig at alle skal føle seg ivaretatt hos oss, uansett om de har allergier, intoleranser eller er veganere. Derfor har vi egne stasjoner med gluten- og laktosefrie alternativer, og en av årets nyheter som har rukket å bli veldig populært, er kalkunbacon grillet på en liten kullgrill på bufféen for den gode røkte smaken, uttaler Malting.

Fjorårsvinneren Thon Hotel Lofoten er blant de åtte finalistene. (Foto: Thon Hotels)

Malting forteller videre om dedikerte medarbeidere som elsker å stå opp tidlig for å gi gjester den aller beste starten på dagen. Medarbeidere som er stolte av jobben sin og legger sin ære i en frokost som skal være like fristende og delikat for morgenfuglene som for etternølerne som kommer rett før stengetid.

Tre Thon-hoteller

Thon Hotels sikret dobbeltseier i fjorårets kåring. I år er tre Thon-hoteller blitt plukket ut som finalister i den prestisjefylte bransjekåringen.

Sigve Eliassen er kjøkkensjef på Scandic Nidelven, som har vært på pallen i frokostkåringen hvert eneste år siden starten i 2005. 10 ganger har det blitt seier. (Foto: Scandic Hotels)

– Dette var gode nyheter! Jeg har lyst til å takke alle våre medarbeidere for den fantastiske innsatsen de gjør hver eneste morgen på frokostene våre. Vi jobber kontinuerlig med matkvalitet, utvalg, økologiske produkter, presentasjon og servicenivå. Frokosten til Thon Hotels er noe gjestene våre virkelig setter stor pris på, og det er et viktig satsningsområde for oss. Thon Hotels vant konkurransen i fjor, og vi er naturlig nok veldig spente på årets vinner, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

– Thon Hotel Lofoten jobber knallhardt hver eneste dag for å servere Norges beste frokost. Vi har en egen frokostkokk som lager omelett på bestilling for gjestene, vi serverer kaffe ved bordene og vi satser på lokale spesialiteter i tillegg til en stor og variert frokostbuffet. Vår kokk lager også små overraskelser av de beste råvarene som finnes i sesong. Vi er opptatt av å vise frem det beste Nord-Norge har å by på, både på matfronten og når det gjelder service og opplevelser. Frokosten vår er en opplevelse som vi får mye skryt for av gjestene våre, sier hotelldirektør Erik Taraldsen.

Har vunnet 10 ganger

Ingen har en sterkere frokostposisjon i Norge enn Scandic Nidelven.

Lars Petter Mathisen er hotelldirektør på Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo, sølvvinner i fjor og blant finalistene også i 2017. (Foto: Morten Holt)

Trondheimshotellet har vunnet Twinings kåring hele 10 av de 12 foregående årene, og vært på pallen samtlige år som kåringen har blitt arrangert.

Kjøkkensjef på Scandic Nidelven, Sigve Eliassen håper hotellet tar en 11. seier i høst når finalen skal avgjøres og Norges beste frokost 2017 skal kåres.

– Det som trengs for å lykkes år etter år er å aldri gi seg med nyutvikling. Vi må alltid ha øynene oppe for forbedringer. Engasjerte kokker er essensielt. Hos oss har vi kokker som liker å by på seg selv og som gir det lille ekstra hver eneste dag. Det å stå ute på buffé blant gjester krever utradisjonelle kunnskaper og egenskaper fra en kokk, noe alle våre kokker innehar. Hos oss sitter mye av dette «i veggene». Det har blitt en bedriftskultur, sier Eliassen.

Thon Hotel Rosenkrantz Bergen (bildet) og Scandic Byparken er Bergens finalister i Twinings Best Breakfast 2017. (Foto: Thon Hotels)

To Rosenkrantz-hoteller i finalen

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo ble nummer to i fjor, og blant finalistene også i år.

– Thon Hotel Rosenkrantz Oslo kom på andreplass i Norges beste frokost-konkurransen i 2016. Vi får gode anmeldelser på nettet for maten, og mange Oslo-folk kommer også innom i helgene for å spise frokosten vår. Vi har også faste stamkunder som starter arbeidsdagen hos oss. Alle medarbeiderne på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo er svært dedikerte og har lagt ned mye arbeid i frokosten. Vi er veldig stolte over å ha blitt valgt ut blant de åtte finalistene i år, sier hotelldirektør Lars Petter Mathisen.

Saken fortsetter under bildet

Også Thon Hotel Rosenkrantz i Bergen er blant de åtte finalistene i år.

– Kjøkken- og restaurantteamet vårt jobber hardt og målrettet hver eneste dag for å levere kvalitet i alle ledd til våre gjester. At vi har blitt plukket ut som finalist, og det bare halvannet år etter åpningen av ny F&B-drift og nytt hotell - er fantastisk. Vi finpusser kontinuerlig både matkvalitet, presentasjon samt service i avdelingene, og går for en god plassering i år, sier hotelldirektør Katharina Hanson.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2016

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2015.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo 3) Scandic Nidelven, Trondheim og The Thief, Oslo. Hederspris: Roger Johansen, Scandic Hell Hotel.

2017: ??

Powered by Labrador CMS