Scandics direktør for mat og drikke, Morten Malting (fra venstre), hotelldirektør på Scandic Stavanger City, Ruth-Hege Holst og kjøkkensjef på Scandic Stavanger City, André Velickovic på Preikestolen i dag. (Foto: Scandic Hotels)

Serverte Scandic-frokost på Preikestolen

Turgåerne på Preikestolen tirsdag formiddag fikk seg litt av en overraskelse. På toppen, 604 meter over havet, sto rundt 30 Scandic-ansatte klare med sin prisbelønnede frokost.

Publisert

– To timers tur med tung oppakning på ryggen var definitivt verdt det da de første entusiastiske turgåerne strømmet til. Det var et magisk øyeblikk for oss, sier hotelldirektør på Scandic Stavanger City, Ruth-Hege Holst.

Scandic Hotels serverte turgåerne frokost på Preikestolen. (Foto: Scandic Hotels)

Dagens høydepunkt

Like før klokken 10.00 tirsdag ble 250 turgåere overrasket med hotellfrokost på toppen av Preikestolen. Det ble servert en luftig tolkning av egg benedict med hollaindaise-skum, bacon og skinke fra A. Idsøe, vitamin-shots og smoothie laget på nyplukkede norske jordbær, lokale grønnsaker og nybakte havre-bagels stekt grytidlig samme morgen.

Ansatte fra de fem Scandic-hotellene i Stavanger på vei tl Preikestolen. (Foto: Scandic Hotels)

Alle de fem Scandic-hotellene i Stavanger hadde planlagt stuntet over lengre tid. Klokken 7.15 begynte kokker, servitører og hotelldirektører på ferden fra Preikestolhytta mot toppen. All oppakkingen bar de på ryggen, og alt av avfall ble selvfølgelig båret ned igjen.

Fantastisk opplevelse

Turgåere fra fjern og nær og en gruppe fra befalskolen på Madla samlet krefter på toppen med Scandics spesialtilpassede frokost. I klassisk vestlandsstil var det sol, sky og regn om hverandre. Men humøret var på topp hele veien, og fornøyde turister lovpriset tilbudet.

– Det er ikke hver dag du får muligheten til å servere 250 gjester på et av Norges mest spektakulære steder. Tilbakemeldingene vi har fått gir definitivt inspirasjon til videre satsing på frokost, sier kjøkkensjef på Scandic Stavanger City, André Velickovic.

Malting på plass

Også Scandics direktør for mat og drikke, Morten Malting, stortrivdes med å servere frokost 604 meter over havet.

– Det viktigste for oss er å servere Norges beste frokost på våre hoteller hver eneste dag, men når vi får muligheten til bokstavelig talt å ta frokosten til nye høyder, så er det en utfordring vi ikke kan takke nei til, sier Malting.

Scandic mener alvor når de ønsker å servere Norges beste frokost. Twinings Best Breakfast regnes som det uoffisielle norgesmesterskapet i hotellfrokost der mer enn 400 hotellfrokoster landet rundt er vurdert.

Vunnet 11 fylker så langt

Så langt har Scandic fylkesvinneren i 11 av fylkene.

Uansett hvilket Scandic-hotell du besøker, så serverer vi den velsmakende, variert og næringsrik frokost laget med råvarer av høy kvalitet. Det er alle våre fylkesvinnere i Twinings Best Breakfast et bevis på at vi gjør, og nå har vi også laget vår prisbelønnede frokost på Preikestolen, sier Malting i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS