+Grønt fra Jæder

Jæder Ådne Espeland AS lanserer sitt første produkt i den nye serien +Grønt, hverdagsprodukter av kjøtt med en høy andel av grønnsaker.

Publisert
+Grønt, ny serie fra Jæder Ådnes Espeland.

Den overordnede ideen for forskningsprosjektet «GRØNTiKJØTT», er å utvikle bærekraftige og sunne hverdagsprodukter bestående av kvernet kjøtt med en høy andel grønnsaker.

Prosjektet ønsker å utvikle en ny kategori bearbeidede kjøttprodukter som er ernæringsmessig optimale og har helsefortrinn bygget på forskningsbasert kunnskap. Prosjektet startet i 2015 og vil pågå ut 2017.

Samarbeidspartnere

Jæder Ådne Espeland AS er prosjekteier, og har fått nyttige innspill fra prosjektpartnerne Fjordkjøkken, Fjordland, Norrek, Arne B. Corneliussen, Nordic Choice Hospitality Group, Nofima, Animalia og Gdansk University of Technology.

Sunne og bærekraftige kjøttprodukter

Hovedmålene til prosjektet er ny bruk av grønnsaker i sunne og bærekraftige kjøttprodukter.

Målet er å komme frem til minimum fem hverdagsprodukter med en grønnsaksandel på opp mot 49 prosent. Utveksling av kompetanse og verdier mellom bedriftene kommer som et positivt tillegg.

Helsemessige og miljømessige fortrinn

Redusere forbruk av rødt kjøtt, samt øke inntak av grønnsaker. Forske på om samspillet mellom kjøtt og grønnsaker bidrar til hittil ukjente helsefordeler.

Mulighet for bedre råstoffutnyttelse. I dag blir mye av grønnsakene sortert bort på grunn av størrelse, form og farge. I prosjektet kan det fokuseres på å utnytte ukurant råvare.

Kjøttbolle

Det første produktet, som nå kommer i salg, er en kjøttbolle som inneholder 1/3 nøye utvalgte grønnsaker.

Kjøttbolle +Grønt: Ferdigstekt kjøttbolle som er egnet til barnemenyer, men selvsagt også til tapas, i alle typer pastaretter og på buffet. Her får du redusert kjøttinntaket uten at det går på bekostning av smak. I tillegg får du i deg mer grønnsaker og bidrar til god råstoffutnyttelse.

EPD-nummer: 4 596 557

Powered by Labrador CMS