– Mat*Larm er en fantastisk mulighet til å kombinere matprodusenter og kokker, sier Kristoffer Evang fra Ask Gård. (Foto: Anthony Huus)

Ny matfestival i Oslo

For første gang arrangeres Mat*Larm i Oslo. Dette er en matfestival for den nysgjerrige kokken, den engasjerte lokalmatprodusenten og alle byens matentusiaster. Mat*Larm arrangeres i Oslo 11. og 12. september.

Publisert

Festivalpasset inneholder en smaksmeny, der hver rett serveres på ulike restauranter i byen.

«Publikum vil vandre mellom unike smaksopplevelser. Lokalmatprodusenten forteller sin historie i samspill med kokken. Målet med festivalen er å bygge opp under matkultur i Norge. Et eksempel på dette er at hos Talormade i Bispevika får man smake brunost-softis med Prestholt-geitost fra Hol Ysteri, mens hos Dapper blir det servert Smalahove-kebab», heter det i en pressemelding.

Utfordrer de satte reglene

«Lokalmatprodusentene som deltar under Mat*Larm er bønder som utfordrer de satte reglene for matproduksjon, de som har tatt bevisste valg om å leve med dette som en livsstil. Produsentene forvalter naturen skånsomt og med omhu, for å få det beste utbytte i forhold til smaken», heter det videre.

– Det er tøffe tider i restaurantbransjen, som har vært en essensiell bidragsyter til at selskaper som Ask eksisterer. Det er utrolig viktig at vi alle nå bruker de restaurantene vi ønsker skal overleve krisen vi er inne i. For oss på Ask står lokalmat og kvalitet i hjertet. Mat*Larm er en fantastisk mulighet til å kombinere matprodusenter og kokker, sier Kristoffer Evang fra Ask Gård.

Lava Oslo på banen

Lava Oslo stiller sterkt på Mat*Larm. (Foto: Anne Valeur)

Noen av Oslos mest kreative kokker løfter frem lokalmatprodusenten på nye måter under Mat*Larm. Arrangøren har blant annet med seg kjente profiler som Tom Victor Gausdal (eier av Lava Oslo, sølv i Bocuse d'Or i 2005) og Even Ramsvik (eier av Lava Oslo), også kjent fra Michelin-restauranten Ylajali (nå nedlagt) og Katla.

– Vi ønsker å være en del av Mat*Larm fordi forholdet mellom produsent og restaurant er svært viktig for oss. Vi ønsker å sette et enda større søkelys på produsentene slik at våre gjester kan få et tettere bånd til de norske råvarene, sier salgssjef i Lava Oslo, Marius Hagen.

Festivalprogrammet består av 20 serveringssteder og 60 lokalmatprodusenter (inkludert «Bondens marked»). Det skal arrangeres speed-dating på Centropa restaurant i nye Deichman i Bjørvika mellom kokk og bonde. Mat*Larm er spredt utover byen, og det selges et begrenset antall billetter. På denne måten kan festivalen arrangeres på en trygg og forsvarlig måte.

Bidra til nye markedstiltak

– Under koronapandemien har restauranter og lokalmatprodusenter kjent på utfordringer knyttet til økonomi og marked. Mat*Larm skal bidra til nye markedstiltak. Etter lansering har vi fått svært gode tilbakemeldinger. Publikum, lokalmatprodusenter og serveringssteder syns det er spesielt bra at vi klarer å tilrettelegge et slik arrangement under de tiltak som er gjeldende med tanke på covid-19, melder prosjektleder Mariel Bull Jensen.

Arrangør er Hanen (en landsdekkende næringsorganisasjon for gardsmat, bygdeturisme og innlandsfiske i Norge). Samarbeidspartnere er «Bondens marked» og Lokalmat.no. Mat*Larm har fått støtte fra Innovasjon Norge.

Du kan lese mer på Matlarm.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS